Anasayfa Medya Haberler Instagram’dan +18’lik Yeni Bir Özellik

Instagram’dan +18’lik Yeni Bir Özellik

Instagram’dan +18’lik Yeni Bir Özellik

Sosyal Medya uygulamaları arasında belki de kendini en sık yenileyenlerin başında Instagram geliyor. Neredeyse her ay yeni bir özellikle kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlayan Instagram, bu defa da 18 yaşından büyük kullanıcıları için yeni bir özellikle karşımızda. Dijital dünyanın nabzını sizler için tutan Sahne Medya editörlerinin hazırladığı haberin detayları şu şekilde:

Instagram çeşitli nedenlerden dolayı hassas içerik olarak tanımladığı paylaşımları, yetişkin kullanıcılarının üç seçenekle sınırlayabilmesine olanak sağlayacak.

Hassas içeriklerle karşılaşmak istemeyen kullanıcılar için tasarlanan bu yeni özellik, Hesap-Hassas İçerik Denetimi bölümünde bulunan seçeneklerden herhangi birini seçerek kullanılabilecek. Bu kısımda üç seçenek mevcut… İlki İzin Ver… Bunu seçtiğimiz taktirde her türlü hassas içeriği görebiliyoruz. İkinci seçenek ise: Sınırla… Saldırgan veya sinir bozucu içeriklerin bir kısmını görmemize olanak tanıyor. Son seçenek olan Daha Faza Sınırla’yı tercih ettiğimiz taktirde hassas içeriklerle olan bütün temasımız kesiliyor.

Özellikle keşfet kısmında karşılaştığımız video ve görsellerin sınırlanmasında işe yarayan bu yenilik, şimdilik yalnızca 18 yaşından büyük kullanıcılara sunulmuş durumda. Fakat ileride yaşı daha küçük kullanıcılar için de aktif hale gelebilir.

Hassas içerikleri ise Instagram kurallarını tam manasıyla ihlal etmese de bazı kullanıcılar için rahatsız edici olan, şiddet veya cinsellik içeren paylaşımlar olarak tanımlamak mümkün.

Instagram uygulamasının yenilikleriyle ilgileniyorsanız, blog sayfamızda yer alan haber için tıklayınız.

Sahne Medya
Sahne Medya

26-07-2021 06:42:14

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?