Anasayfa Medya Haberler Google Devri Kapanıyor Mu? ChatGPT Arama Motoruna Mı Dönüşüyor?

Google Devri Kapanıyor Mu? ChatGPT Arama Motoruna Mı Dönüşüyor?

Google Devri Kapanıyor Mu? ChatGPT Arama Motoruna Mı Dönüşüyor?

Yapay zeka teknolojisi ve OpenAI şirketinin geliştirdiği ChatGPT adeta yeni bir çağın başlangıcı gibi. ChatGPT, yeni aldığı kararla varsayılan arama motorunu Google yerine Bing olarak belirledi. Geçtiğimiz günlerde ChatGPT’nin Bing tarayıcısıyla entegrasyonu tamamlandı. Sonrasında OpenAI şirketi, ChatGPT’nin varsayılan arama motoru olarak Bing’i kullanmaya başladı. Dijital pazarlama, web tasarım, sosyal medya yönetimi ve daha pek çok alanda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, teknoloji dünyasındaki son gelişmeleri sizler için derledi.

Herkes Kullanabilecek

İlk olarak ChatGPT Plus kullanıcılarının hizmetine sunulan bu arama deneyimi, çok yakında bir eklenti sayesinde ChatGPT’yi ücretsiz olarak kullanan insanların da erişimine açılacak.

Microsoft şirketinin üst düzey yöneticilerinden tüketici pazarlama başkanı Yusuf Mehdi yakın zamanda bir blog gönderisi yayınladı. Mehdi yaptığı açıklamada OpenAI ile harika bir iş ortaklığı kurduklarını ve Bing ile olan ilerleyişin bu ortaklığın bir sonucu olduğunu belirtti.

Mehdi ayrıca bu hamle ile birlikte ChatGPT’nin webden erişimle daha güncel ve daha doğru yanıtlar bulabileceğini, bunun için birinci sınıf bir arama motoruna sahip olduğunu söyledi.

Bing’in sohbet deneyiminin GPT 4 tarafından desteklenmesi gibi OpenAI şirketinin yapay zeka sohbet raporu ChatGPT de arama ve web verilerini kullanabilecek.

Peki tüm bunlar Google’ın bir numaralı arama motoru olma özelliğini değiştirecek mi? Google’ın sağladığı tüm hizmetler düşünüldüğünde arama motorunun, bunlardan sadece biri olduğunu görüyoruz. Yani Google yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası olmaya devam edecek gibi görünüyor. Yine de bu yeni rakibi, Yandex veya Yahoo’dan daha dişli olacak. Gelecekten haber alıp, zamanın gerisinde kalmamak için Sahne Medya’nın Blog sayfasını takip etmeye devam edin.

Sahne Medya
Sahne Medya

31-05-2023 18:41:25

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?