Anasayfa Medya Haberler Google Arama’daki Güncellemeler Reklam Verenleri Nasıl Etkileyecek?

Google Arama’daki Güncellemeler Reklam Verenleri Nasıl Etkileyecek?

Google Arama’daki Güncellemeler Reklam Verenleri Nasıl Etkileyecek?

Dünyanın her yerinden milyarlarca insanın sorularına yanıt bulmak için başvurduğu herkesin malumu. Üstelik bunların tümü basit sorular değil. Neredeyse ihtiyaç duyduğumuz her şeyin cevabını Google’da arıyoruz. Saçlarımızı nasıl boyatacağımızdan tatil planlamamıza, kariyer tavsiyelerinden demonte mobilyaları nasıl monte edeceğimize kadar her şeyi danıştığımız bir kurtarıcı Google. Aynı zamanda da küçük büyük fark etmeksizin bütün işletmelerin potansiyel müşterilerine, hedef kitlelerine ulaşmak için en kısa yol. Bu yüzden her gün daha da fazla işletme Google Ads reklamlarına ve SEO uyumlu içerik üretimine büyük yatırım yapıyorlar ve Google aramalarında ilk sıraları kapmaya çalışıyorlar. En tecrübeli ve başarılı SEO ajanslarından biri olan Sahne Medya, Google aramalarındaki yeniliklerin reklam verenler üzerindeki muhtemel etkilerini sizler için hazırladı.

Teknoloji devi Google’ın kısa bir süre önce düzenlediği Search On etkinliğinde yapay zeka (AI) alanındaki inovasyonları anlattı. Yenilikler sayesinde hem tüketiciler hem de onlara ulaşmaya çalışan işletmecileri yeni bir dönem bekliyor.

Bilginin Anlaşılmasında Yeni Bir Dönem

2021 yılı başlarında Birleşik Çoklu Görev Modellemesinin duyurusu gerçekleştirilmişti ve o günden bu yana tüketici ekipleri, karmaşık işleri çözebilmek için bu modellemeden nasıl faydalanabilecekleriyle ilgili denemeler gerçekleştiriyor.

MUM, Google’ın bilgiyi anlama ve kullanıcılarına optimum arama sonuçlarını sunma yeteneğinde son derece önemli bir atılım. Çok modlu ilk yapay zeka medellerinden biri. Yani video, metin, ses ve görsel pek çok biçimde var olan bilgileri aynı anda anlayabiliyor. Bunun yanı sıra konular, fikirler ve kavramlar arasındaki ilişkiyi çözümleyebiliyor ve bilgileri açığa çıkarabiliyor. Yani Google’ın karmaşık işlemleri daha iyi anlamasını ve farklı arama yöntemlerine imkan sağlamasını beraberinde getirecek.

Karmaşık İşlemler İçin Daha İyi Cevaplar

Basitçe örnekleyecek olursak bisikletinizle yahut scooterınızla gezintiye çıktınız ve bir sorun tespit ettiniz. Ancak sorunun ne olduğunu anlayamıyorsunuz. Google Lens ile bunu nasıl düzeltirim diye sorduğunuzda Google sorunu tespit edebilecek ve bunun çözümünü barındıran YouTube videosuna ya da en yakın tamirciye yönlendirebilecek. Tamirciye sorunu gösterip fikrini sorabileceksiniz.

Google geliştiricileri kısa bir zaman önce arama sonuçlarından videolardaki önemli anları bile tespit edebilen bir özellik ekledi. Bu sayede içeriğim önemli ve işe yarar kısmına anında erişebileceksiniz.

Google’daki bu yenilikler alışveriş deneyimini de kolaylaştıracak. İnternette ya da gerçek hayatta hoşlandığınız bir şey gördüğünüzde Google Arama ile aynı şeyin farklı modelini, farklı renklerini kolayca arayabileceksiniz. Bu durum e-ticaret sektöründe kuralları baştan sona değiştirecek gibi görünüyor.

Otomasyon ve Çeviklik İhtiyacı Artacak

İleri görüşlü reklam verenler günümüzde arama ağı reklam kampanyalarının hemen her evresinde otomasyonu benimsiyorlar. Bu yeni dijital çağda başarılı olmak isteyen işletmelerin çevik bir pazarlama yaklaşımı belirlemeleri, kritik hamleler için doğru zamanda hazır olmaları gerekiyor. Google arama sonuçlarında iyi bir sıralama elde edebilmek için bu kelimenin tam anlamıyla bir zorunluluk. Bütün büyük markalar kullanıcıların Google’a sordukları sorulara cevap olarak çok sayıda nitelikli içerik üretmek yöntemini benimsiyorlar.

Google Arama trendleri insanların ihtiyaçları ve davranışlarıyla birlikte sürekli olarak değişiyor. Reklam verenler Analizlerden faydalanarak Google Ads reklam stratejilerini belirliyorlar.

Müşteri bulma, reklam içeriği oluşturma ve performans odaklı optimizasyon çalışmalarında bugüne kadar sezgilerinden faydalandılar. Fakat insanların arama yapmak için kullandıkları yeni yöntemler düşünüldüğünde bu yaklaşım çok sayıda reklam vereni yaya bırakacaktır. Buna karşın ileri görüşlü, vizyon sahibi reklam verenler yeni dönemin farkına çoktan vardılar bile. Artık reklam kampanyalarının her evresinde otomasyondan faydalanıyorlar.

Kampanyaların optimizasyonuna yardımcı olacak otomatik çözüm yollarından birisi anahtar kelimenin türevleri ya da ilgili konulara ilişkin arama yapıldığında reklamın görüntülenmesini sağlayan geniş eşleme seçeneği. Bu çözüm, Akıllı Teklif’le birlikte kullanılırsa markanın ismini, ürünün açıklamasını ya da bir ürün modeli adının yazılması gibi durumlarda insanların internette ürün ararken kullandıkları tüm metotları reklam verenlerin hesaplayabilmesine yardımcı oluyor.

Yeni dönemle birlikte reklam verenlerin kampanyalarına %20 oranında daha yüksek geri dönüş elde etmesi bekleniyor.

Google’ın arama güncellemeleri ve geliştirdiği inovatif yaklaşımlarla birlikte insanlar bilgiye ulaşabilmek, çevrelerindeki işletmelerle iletişim kurmak için bir sürü yeni yol elde etmiş olacaklar. Pazarlamacıların bir sonraki aşamalara hazırlanmasının ve otomasyon yardımıyla geleceğe dönük uzun vadeli büyüme elde etmesinin zamanı gelmiş gibi görünüyor.

Siz de zamanı yakalamak, Google araçlarıyla hedeflediğiniz müşteri kitlesine ulaşmak istiyorsanız Google’ın Partner ajanslarından biri olan Sahne Medya’nın profesyonel SEO, Google Ads ve sosyal medya reklamları hizmetleriyle tanışabilirsiniz. Sahne Medya ile zamanın bir adım ötesinde olun.

Sahne Medya
Sahne Medya

08-12-2021 12:28:39

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?