Anasayfa Medya Haberler Google Haritalara Maske Güncellemesi Geldi!

Google Haritalara Maske Güncellemesi Geldi!

Google Haritalara Maske Güncellemesi Geldi!

Teknoloji devi firmalar, COVID-19 salgınına karşı sağlık birimlerinden aldıkları asgari sağlık standartlarına yönelik bilgileri kullanıcılarına hatırlatarak salgına karşı vatandaşları bilgilendiriyor. Google de, Haberler (Google News) uygulaması aracılığıyla COVID-19 güncellemelerini kullanıcılara ulaştırarak farkındalık oluşturuyor. Google, geçtiğimiz ay da Google Haritalar uygulamasına eklediği bir özellik ile kullanıcılara kalabalık alanlara yönelik bilgilendirme yapmıştı.

Google son olarak salgına karşı yeni bir özelliği daha hayata geçirdi. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar halka açık yerlere gittikleri zaman Google üzerinden yeni ipuçlarını görebiliyorlar. Bu özellik ile Google Haritalar'da gitmek istediğiniz yeri girdiğinizde ‘Maske tak. Hayat kurtar!’ diye uyaran Google, pandemi hakkında daha fazla bilgi alınabilmesi için de bir düğme ekledi.

Benzer bir şekilde Haritalar'ın Keşfet kısmında yer alan oteller, restoranlar ve diğer popüler yerlerin bulunduğu noktalar için de uyarı görüntüleyen Google, böylece kullanıcıların maske takmayı hatırlamalarına da yardımcı oluyor. COVİD-19’a karşı kullanılan bu özellik şimdilik ABD'de aktif hale getirilirken, ilerleyen zamanlarda diğer ülkelerde de aktif hale getirilmesi bekleniyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?