Anasayfa Medya Haberler Google Haritalardan Kesin Karar!

Google Haritalardan Kesin Karar!

Google Haritalardan Kesin Karar!

Google Haritalarda Verilerini Paylaşmayanlar Navigasyonu Kullanamayacak

Android ve iOS işletim sistemli cihazlarda Google’ın Haritalar hizmetini kullananlar bundan sonra GPS’ten destek almak istiyorlarsa verilerini Google ile paylaşmak zorundalar. Verilerini paylaşmayı reddedenler adım adım navigasyon hizmetini kullanamayacaklar. Google Ads, SEO, Sosyal Medya ve Web Tasarımdaki doğru adresiniz Sahne Medya’nın editörleri sizler için hazırladı.

Günümüzde hem kişisel kullanıcılar hem de firmalar için en önemli şeylerden beri veriler ve bu verilerin güvenliği… Google gibi şirketler ise hizmetlerini kusursuz hale getirmek için kullanıcılarından daha çok veri toplamanın yollarını arıyorlar.

Teknoloji devi Google, hizmetlerini daha kişisel hale getirebilmek için verileri önemsiyor. Navigasyon verileri için kitlesel fonlama modelini kullanma kararı alan Google, yeni bir düzenlemenin eşiğinde.

Google Kişisel Verileri Adım Adım Toplamak İstiyor

Google Haritalar’a giren kullanıcılar bir uyarıyla karşılaşıyor. Uygulama konum bilgisine açık şekilde erişmek istiyor. Buna izin vermeyen kullanıcılar yolculuk esnasında Google’ın adım adım nerede olduklarını gösteren ve yönlendirme yapan hizmetinden yararlanamayacaklar.

Haritalarda yol tarifi sekmesine girdiğinizde karşınıza çıkan diyalog penceresi, konum bilgilerinize erişmek istediğinde bu verilerin alacağınız hizmetin nasıl daha iyi hale getireceğini de açıklıyor. Google sizden elde ettiği verilerle gerçek zamanlı trafik tahminlerini, yol durum bilgisi, yoldaki engeller hakkında güncellemeler ve en hızlı rota hesaplama yapmak mümkün olacak.

Google, Haritalar’da bugüne dek zaten cihazlarımızdaki verileri elde eden, alternatif rota opsiyonları, tahmini varış süresi ve trafik durumunu paylaşırken neden şimdi izin istemeye başladı?

Google, Kullanıcıların Mahremiyet Endişelerini Gidermek İstiyor

Google yöneticilerinin bu izin sonrası toplanacak verileri bu denli detaylı açıklamasının nedeni, kişilerin mahremiyet endişelerinin önüne geçmek. Veri güvenliği konusuna önem veren Google, benzer uygulamaları başka hizmetleri için de gerçekleştirmişti.

Google’ın verdiği bir diğer güvence ise bu bilgilerin Google hesabınızla hiçbir şekilde ilişkilendirilmeyeceği. Amaçlarının daha modern ve ücretsiz bir navigasyon hizmeti sağlamak olduğunu ifade eden Google yöneticileri, bu uygulamaya izin vermeyenlerin artık adım adım navigasyon hizmetini kullanamayacaklarını da bildirdi.

Sahne Medya olarak dijital dünyada en yakın çözüm ortağınız olmaya, web tasarım, SEO, Google Ads, Grafik Tasarım ve Sosyal Medya alanlarında sizi zirveye taşımaya devam ediyoruz.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-09-2021 11:57:33

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?