Anasayfa Medya Haberler Google'ın Gboardda Yaptığı Değişiklik Beğenilmedi!

Google'ın Gboardda Yaptığı Değişiklik Beğenilmedi!

Google'ın Gboardda Yaptığı Değişiklik Beğenilmedi!

Google’un geliştirdiği sanal klavye uygulaması Gboard, sağladığı kullanım kolaylığı nedeniyle büyük bir kitle tarafından kullanılıyor. Aralık 2016’da Android için piyasaya sürüldüğünden bu yana lider klavye uygulaması olan Gboard, şu günlerde başarısının yanında bazı eleştirilerin odağında bulunuyor.

Gboard’da önceki günlerde minik bir değişiklik yapıldı. Sanal klavyedeki önceden boş bulunan boşluk tuşunun üzerine Google yazılırken, bu değişiklik birçok kullanıcı tarafından hoş karşılanmadı.

Gboard içerisinde birden fazla yenilik var:

Bu arada Google, Gboar’a başka değişiklikler de ekledi. Bunlardan biri de entegre uygulamaların aranması için klavyeye konulan kısayol tuşunu kaldırmak oldu. Bunun yerine ise araç çubuğundaki ögelerin görünürlüğünü kontrol etmek üzere ok tuşu eklendi. Kullanıcıların tespit ettiği değişiklikler, otomatik uygulama güncellemelerinin etkinliğine bağlı değil. Dolayısıyla bu durum güncellemenin sunucu taraflı olduğunu gösterirken, Gboard’un eski sürümlerine dönmeye çalışmak da sorun olarak adlandırılan bu durumun çözülmesine yardım etmiyor.

Öte yandan klavyede birden fazla dil seçeneğini seçen kullanıcılar, herhangi bir Google yazısı ve bağlantısı görmemekten şikâyet ediyor. Bu durum sizleri de rahatsız ediyorsa görmemek için klavyenizde ek bir dil daha ekleyebilirsiniz. Hatırlanacağı üzere Swiftkey de daha önceden bu tarz şeyler denemişti. Bu durum o zamanlar da tepki çekerken, Gboard’a yönelik tepkilerin nereye varacağını ise önümüzdeki günler gösterecek. Konu ile ilgili sessizliğini koruyan Google ise şuan için gelen tepkileri izliyor. Gelecek yanıt yeni bir güncellemeyle mi olacak yoksa kullanıcılar değişikliğe ayak mı uyduracak ilerleyen zamanlar gösterecek.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?