Anasayfa Medya Haberler Instagram’da bazı emojiler kullanılamayacak!

Instagram’da bazı emojiler kullanılamayacak!

Instagram’da bazı emojiler kullanılamayacak!

Sosyal medya platformu Instagram’ın “Bir garip sansür” diye nitelendirilen emoji sansürü tartışma konusu oldu. Dünyada milyonlarca kullanıcısı olan Instagram’ın bu sınırlamasının altında hangi gerekçelerin yattığı merak konusu oldu. Uygulama ve veri güvenliği konusunda özenli davranan Instagram’dan yayın kanallarına getirilen sansür uygulamasının nedeni ne? Hangi emojilere yasak geldi? İşte Instagram emoji kısıtlamasıyla ile ilgili son gelişmeler…

Instagram’da Koruma Amaçlı Sınırlama

Geçtiğimiz günlerde yayın kanallarının “hakaret ve saldırganlık” içeren emojilerinin kullanımına izin verilmeyeceğini duyuran Instagram, uygulamanın “koruma” amaçlı olduğunu bildirdi. Bu karar ile artık yayın kanallarında patlıcan, bıçak, silah, muz, 3 maymun gibi emojilere yer verilmeyecek.

Açıklama Tatmin Etmedi

Öte yandan yayın kanalları yöneticileri bu girişime anlam vermekte zorlandı. Instagram’ın bu tasarrufun “kullanıcıları korumak” adına yapıldığı açıklaması yeterince tatmin etmedi. Bazı yöneticiler bu tarz şikayetlerde “Instagram destek hattına” ihbar edilerek probleme çözüm üretilebileceğini kaydetti.

Android Güncellemesi

Bu arada Instagram’ın yeni uygulaması v288.0.0.0.1 kodlu Android güncellemesi ile gerçekleşecek. Henüz iOS hakkında net bir bilgi sunulmadı. Ancak yeni güncellemeler ile bu özellik iOS platformuna da taşınacak gibi görünüyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

22-06-2023 14:11:46

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?