Anasayfa Medya Haberler Google Play’den Geliştiriciler İçin Kritik Duyuru

Google Play’den Geliştiriciler İçin Kritik Duyuru

Google Play’den Geliştiriciler İçin Kritik Duyuru

Google Play, uygulama geliştiricileri güvenlik sebebiyle 2 adımlı doğrulama sistemini ve bazı kişisel bilgilerini bu yılın sonuna kadar aktif hale getirecek. Google Play uygulama geliştiricileri için bu yılın sonuna kadar yeni güvenlik önlemleri alınacağını duyurdu. İşte Sahne Medya editörlerinin hazırladığı haberin detayları…

Son günlerde birçok uluslararası şirketin veri tabanı çeşitli forumlarda satıldı. Bu durum da tüm dünyada şirketlerin alarma geçmesine neden oldu. Google, Google Play uygulama geliştiricileri için yeni güvenlik önlemleri öngörüyor. 
Şirketler kullanıcılarını ve onların kişisel verilerini koruyabilmek, dolandırıcılık eylemlerini önleyebilmek için benzer yöntemler kullanıyorlar. İki adımlı doğrulama sistemi ve benzeri gereksinimler kullanıcılar için zorunlu hale getiriliyor. 

Play Console erişimi için gerekliliklerden biri 2FA olacak. Tüm uygulama geliştiricilerin bu özelliği aktif hale getirmesi gerektiğini belirten şirket bunun için sene sonuna kadar süre tanımış durumda. Uygulama hırsızlıklarının önüne geçebilmeyi istediklerini belirten yetkililer, en başarılı yöntemlerden birinin 2FA olduğu görüşünde. 

Yeni Google Play geliştirici hesabı açmaya hazırlanan kullanıcıların Ağustos ayına kadar 2FA sistemini aktif hale getirmeleri gerekecek. Eski kullanıcılar ise bu süreyi 2021’in sonuna kadar uzatabilecekler. 
Google, geliştiricileri daha yakından tanıyabilmek adına, “Geliştirici tanımlama gereksinimleri” adını verdikleri bazı bilgilerin isteneceğini açıkladı. Öncesinde yalnızca elektronik posta adresi ve telefon numarasıyla kayıt olunabilirken artık diğer hassas verilerin de Google ile paylaşılması gerekecek.

Geliştirici hesaplarının sürekli olarak aktif ve güncel tutulması gerektiğini belirten Google, düzenli aralıklarla e-mail veya telefon aracılığı ile geliştiricilerden doğrulama talebinde bulunacak.

Google’ın uygulama geliştiricilerinden istediği yeni bilgiler ise şimdilik şunlar:

  1. Hesap Türü (Kişisel veya Kuruluş olmak üzere)
  2. Kişi Adı
  3. İkamet Ettiği Adres
  4. E-mail Adresi veya Telefon Üzerinden Doğrulama

 

Sahne Medya
Sahne Medya

29-06-2021 13:39:06

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?