Anasayfa Medya Haberler Microsoft Edge, Popüler Tarayıcılar Listesinde Yükselişe Geçiyor

Microsoft Edge, Popüler Tarayıcılar Listesinde Yükselişe Geçiyor

Microsoft Edge, Popüler Tarayıcılar Listesinde Yükselişe Geçiyor

Bir yıldan fazla bir zamandır piyasada olan Microsoft Edge, popüler internet tarayıcıları arasına girdi ve yükselişini sürdürüyor. Web Tasarım, SEO ve Sosyal Medya alanında en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya editörlerinin hazırladığı haberin detayları şu şekilde:

Microsoft Edge özellikle düşük RAM ve işlemci kullanımından ötürü son günlerde iyiden iyiye popüler hale geldi. Cromium tabanlı olmasının yanında eklentiler de çalıştıran bu tarayıcı Windows 10 platformunda önceden yüklenmiş olarak geliyor. Uzun süredir Mozilla Firefox ile rekabet halinde olan Microsoft Edge, sonunda Mozilla’yı geçmeyi başardı.

Microsoft Edge, En Popüler Üçüncü Tarayıcı Oldu

Son aylar içerisinde Firefox ve Microsoft Edge başa baş bir rekabet içinde gidiyordu. Haziran ayında elde edilen verilere göre Edge, tarayıcı pazarının yüzde 3,4’üne hükmediyor. Firefox’ta ise bu oran yüzde 3,29’da kaldı. 10 yıllık uzun bir süreçte elde ettiği pazar payını yaklaşık bir yıl içerisinde kaybeden Firefox kendini 4.sırada bulurken, Edge, Chrome ve Safari’nin ardından üçüncü sıraya yerleşti.

2020’nin Ocak ayında piyasaya çıkan Chromium tabanlı Edge son derece yavaş bir başlangıç yapmıştı. Ancak bir yıl sonra ivmesini arttırmaya başladı. Geçtiğimiz yılın yaz aylarından bu yana Microsft Edge’nin pazardaki hacmi üç kattan fazla bir artış gösterdi. Bu artış kısmen yeniledikleri pazarlama teknikleri ve diğer modern tarayıcılar gibi güncellenmesinden kaynaklandı.

Microsoft Edge”nin Windows 10’a önceden yüklü şekilde gelmesi de elbette büyük bir avantaj. Zira piyasada Windows 10 kullanan bilgisayarlar satın alındıkça Edge kullanıcıları da artacaktı. Bu sayede Edge bir gece içerisinde milyonlarca kullanıcıya ulaşmış oldu. Microsoft şirketi ise Edge’ye yatırım yapmaya, güncellemelere ve gelişmek için çabalamaya devam ediyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

15-07-2021 14:04:26

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?