Anasayfa Medya Haberler Google ve Bing Arasında Ne Fark Var?

Google ve Bing Arasında Ne Fark Var?

Google ve Bing Arasında Ne Fark Var?

Geliştirdiği yapay zeka sohbet robotu ChatGPT ile gündemi kasıp kavuran OpenAI şirketi, Microsoft’un geliştirdiği arama motoru Bing’i varsayılan arama motoru olarak belirledi. Bu da dijital dünyada yeni bir güç savaşının başlangıcı oldu. Yıllardır bu alanı domine eden Google, Yahoo ve Yandex’ten sonra ilk kez ciddi bir rakiple karşı karşıya. Peki kullanıcılarına kim daha iyi hizmet sunuyor. Bing, neyi Google’dan daha iyi yaptığını düşünüyor? Google ve Bing arasında ne fark var? Dijital dünyadaki çözüm ortağınız Sahne Medya hepsini ve daha fazlasını sizler için anlattı.

OpenAI son ayların en popüler sohbet konusu ChatGPT’nin mucidi. İnsan dilini anlayabilen, bir insanın yıllarını alacak kaynakları birkaç saniyede tarayabilen ve hemen her soruyu cevaplayabilen ChatGPT, pek çok mesleğin geleceğini tehlikeye atıyor. Bugünden itibaren OpenAI ve Microsoft’un kurduğu ortaklığın neticesi olarak ChatGPT, aramalarını Bing üzerinden gerçekleştirecek.

Satın aldığımız her cihazda yüklü şekilde karşımıza çıkan Google hizmetleri artık yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Google Haritalar, Google Ads, Gmail, Google Fotoğraflar ve Youtube dahil olmak üzere hemen her ihtiyacımız için Google’ın bir çözümü var. Hal böyle olunca hiçbir rakibi Google karşısında direnemiyordu. Ancak OpenAI ve Microsoft’un güçlerini birleştirmesi bu dengeyi değiştirecek mi merak konusu.

Google ve Bing arasındaki temel farklılıkları Sahne Medya sizler için anlattı.

Bing Nedir?

Pek çok insan adını ilk kez duyuyor olsa da Microsoft şirketi 2009 yılının Haziran ayında Bing’i kurdu. 58 farklı dil desteği sağlayan ve kullanıcıların alışkanlıklarını değiştirmeyi iddia eden bir arama motoruydu. Esasen Google’a kıyasla en büyük farklılığı arama sonuçlarında reklam yayınlamıyor olmasıydı. Sponsorlu içeriklerden rahatsız olan önemli bir kitle Bing’i tercih etti. Ancak Bing bugüne kadar Google’ın dominasyonunu kıramamıştı.

Google ve Bing Arasındaki Farklar

  • Her iki arama motorunu da milyonlarca insan kullanıyor. Üstelik her iki arama motorunun optimizasyon kriterleri de birbirlerine benziyor. Yalnızca Microsoft Bing, sayfa içi optimizasyona daha fazla odaklanıyor ve sosyal sinyalleri birleştiriyor.
  • Google kolay ve basit bir ara yüze sahipken, Bing daha dikkat çekici görseller kullanıyor.
  • Bing’in en kullanışlı özelliklerinden biri de Google Search Console verilerini içe aktarabiliyor olması. Bu da SEO çalışmalarında Bing’i bir adım öne taşıyor.
  • Görsel aramalar da Bing’in Google’ı geride bıraktığı bir diğer konu. Yüksek kaliteli görsellere erişmek isteyenler Bing’i tercih ediyor. 
  • Buna karşın Google aramaları, kullanıcıların geçmiş aramalarını ve bulunduğu konumu da dikkate alan algoritmalar kullanıyor. Bu da Google’ın Bing’e kıyasla daha net sonuçlar sunmasını sağlıyor.

Objektif bir gözle bakarak söyleyebiliriz ki Google halen daha bağlantı sunma ve ilgili sayfayı bulma konusunda Bing’ten çok daha ileride.

Şimdilik her iki arama motorunun da kendisine özgü avantajları var. Ancak rekabet önümüzdeki günlerde çok daha kızışacak gibi. Zamanın gerisinde kalmak istemiyorsanız, Sahne Medya’nın Blog sayfasını takip edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

23-01-2024 15:16:29

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?