Anasayfa Medya Haberler Windows 10’da Görev Çubuğundan Hava Durumu Panelini Kaldırma

Windows 10’da Görev Çubuğundan Hava Durumu Panelini Kaldırma

Windows 10’da Görev Çubuğundan Hava Durumu Panelini Kaldırma

Windows’un muhtemelen bizim iyiliğimiz için düşündüğü birçok şey, zamanla can sıkıcı hale gelebiliyor. Görev çubuğunda yer alan hava durumu ve haberler de bunlardan bazıları. Microsoft şirketi Windows 10’da sürekli olarak bazı küçük değişiklikler yapıyor. Bunların bir kısmı başarılı sonuç veriyor. Görev çubuğunda hava durumu ve haberler için widget’ler olması da bunlardan biri. Fakat herkesin bundan hoşlanmadığı da bir gerçek… Neyse ki bu widgetleri devre dışı bırakmak imkânsız değil.

Haberler ya da diğer ilgi alanları ile ilgili widgetler Haziran ayında Windows 10 işletim sisteminde kullanıma açıldı. Saat ve bildirim alanlarının yanında yer alan küçük bir kutuda hava durumu tahminini görmemek neredeyse imkânsız. Widget’i seçtiğinizde ise hisse senetlerinden maç skorlarına, kripto borsasından etkinlik duyurularına kadar çok fazla seçenek içeren bir panel açılıyor.

Peki görev çubuğunuzda bu tür bilgilerle ilgilenmiyor musunuz? Endişelenmeyin, bunlardan kurtulmak çok kolay. İlk adım görev çubuğunda herhangi bir yere doğru sağ tıklamak.

Menüye girerek “Haberler ve İlgi Alanları”nı seçtikten sonra alt menüde yer alan “Kapat” seçeneğine tıklayın.

İşte bu kadar! Hava durumları, haberler vs. bu widget artık görev çubuğunuzda değil. Bu widget’i geri getirmek istediğinizde yeniden aynı menüyü açıp, “Simge ve Metni Göster” seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır.

Veya alternatif olarak görev çubuğunuzda daha az yer kaplayacak küçük bir widget için yalnızca simgeyi göster seçeneğine de tıklayabilirsiniz.

Bakalım bu ve bunun gibi özellikler çok yakında tanıtılması beklenen Windows 11’de de olacak mı?

Sahne Medya
Sahne Medya

23-06-2021 07:17:58

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?