Anasayfa Medya Haberler Hesabınızın Silinmesine Nasıl Engel Olursunuz?

Hesabınızın Silinmesine Nasıl Engel Olursunuz?

Hesabınızın Silinmesine Nasıl Engel Olursunuz?

Dünyanın en büyük arama motoru Google, güvenlik nedeniyle “kullanılmayan veya onaylanmamış hesapları kapatmaya” ilişkin mayıs ayında duyurusunu yaptığı uygulamayı 1 Aralık (bugün) itibariyle hayata geçirdi.  İnternet araması, çevrimiçi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları hizmetleriyle öne çıkan Google, en az iki yıldır pasif haldeki hesapları siliyor ya da kapatıyor. Peki, Google’ının bu yaptırımına takılmamak ne yapmak gerekiyor?

Aktif Olmayan Hesaplar Silinmeye Başlandı

Google, bir süredir üzerinde çalıştığı uygulama konusunda ilk somut adımı attı. Küresel ölçekli teknoloji devi Şirket, 1 Aralık itibariyle en az iki yıldır aktif olmayan hesapları silmeye başladı. Konuyla ilgili duyuruyu mayıs ayında yapan Google,  gerekçe olarak kullanılmayan hesapların “çalınmaya daha müsait olduğunu” göstermişti. Uzun süre aktif olmayan veya onaylanmamış hesaplar art niyetli kişilerin eline geçtiğinde “kimlik hırsızlığına” kadar pek çok dolandırıcılık yönteminde kullanılabiliyor.

Hesabın Silinmemesi İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

Kullanıcılar, Google’nin bu kararından etkilenmemeleri için başvurmaları gereken çok basit bir pratik var: Hesaplarına bir kez giriş yapmak… İki yıl daha hesapların aktif kalması için bu işlemin yapılması yeterli olacaktır. Ayrıca bir e-posta göndermek, e-postaları okumak, Gmail adresinden Google Drive’i kullanmak ya da YouTube’da video izlenerek hesapların silinmemesini engellenebilir.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-12-2023 14:46:52

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?