Anasayfa Medya Haberler Instagram, 16 Yaş Altı Kullanıcıların Hesaplarını “Gizli” Olarak Kabul Edecek

Instagram, 16 Yaş Altı Kullanıcıların Hesaplarını “Gizli” Olarak Kabul Edecek

Instagram, 16 Yaş Altı Kullanıcıların Hesaplarını “Gizli” Olarak Kabul Edecek

Sosyal medya uygulamaları arasında en geniş kullanıcı kitlesine sahip olanlardan biri de Instagram. 16 yaş ve altında birçok kullanıcısı olan Instagram, bu kullanıcıların siber zorbalıklardan ve çeşitli saldırılardan korunabilmesi için bu hesapları “gizli hesap” olarak tanımlayacak. Bu sayede yalnızca kendilerinin onayladığı takipçiler bu hesapları takip edebilecek, gönderileri beğenebilecek ve yorum yapabilecekler. Sahne Medya editörleri sizler için hazırladı.

Bugüne kadar yapılan birçok araştırma bize gösteriyor ki; Instagram’ın gizli hesap olarak tanımladığı her beş hesaptan yalnızca bir tanesi sonradan kullanıcı tarafından herkese açık hale getiriliyor.

16 yaş ve altında olup da hesabı gizli hale getirilen kullanıcılar, kendi iradeleriyle hesaplarını herkese açık hale getirmek istediklerinde bir uyarı mesajı alacaklar. Mesajın içeriğinde ise gizli hesapta kalmanın faydaları yer alacak.

Ayrıca 13 yaş altı Instagram kullanıcıları için de yeni koruyucu uygulamaların teşvik edileceği de Instagram’ın sahibi olan Facebook tarafından duyuruldu. Facebook yöneticileri şu şekilde konuştu: “Şuan hepsi çevrimiçi ve bu gençlerin yaşlarını daha büyük göstermelerini engelleyebileceğimiz sağlam bir metot da bulunmuyor. Bu yüzden bizzat onlar için tasarlanmış özellikler geliştirme arzusundayız. Bu özellikler sayesinde bu gençlerin Instagram deneyimleri aileleri ve vasileri tarafından kontrol altında tutulabilecek.”

Tüm bunların yanında ayrıca belli bir yaşın altındaki kullanıcıları tespit edip yasal olmayan hesapları silmek için, yeni bir yapay zekâ sistemi de geliştirme aşamasında.

Kısa süre sonra yürürlüğe girmesi beklenen Çevrimiçi Güvenlik Yasası, teknoloji devi olan platformlara çocukların zararlı içeriklere erişmesini engellemek için gerekli araçları sağlama sorumluluğu yüklüyor. Bunun için çabalasa da Instagram, çocuk hakları üzerine çalışan pek çok grup tarafından zararlı içeriğin engellenmesi ile ilgili yeterince başarılı olmadığı gerekçesiyle ağır eleştirilere hedef oluyor.

Fakat Instagram çocukların korunması için bir dizi önlem paketi geliştirmiş durumda. Uygulama, mart ayında 16 yaşından büyük kullanıcıların, 16 yaşından küçüklere direkt mesaj atmalarını engelledi. Yetişkin kullanıcılar yalnızca kendilerini takip eden 16 yaşından küçük kişilere mesaj atabiliyor.

Ancak sistemin büyük bir açığı var. O da kullanıcıların hesap açarken söyledikleri yaşa inanarak çalışıyor olması. Yani kısıtlamalardan kurtulmak isteyen çocuk kullanıcıların yaşları hakkında yanlış bilgi vermesinin önünde hiçbir engel bulunmuyor.

Bakalım siber zorbalıkların önüne geçip kişisel güvenliğin sağlanması mümkün olacak mı? Teknoloji, E-Ticaret, Sosyal Medya, SEO, Dijital Pazarlama gibi alanlarda olup bitenlerden haberdar olmak için Sahne Medya blog sayfasını takip etmeyi unutmayın. Sahne Medya ile Gelecek Sizin, Sahne Sizin…

Sahne Medya
Sahne Medya

02-08-2021 09:12:47

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?