Anasayfa Medya Haberler Türkiye’nin İnternet Hızını Yükseltecek Girişim

Türkiye’nin İnternet Hızını Yükseltecek Girişim

Türkiye’nin İnternet Hızını Yükseltecek Girişim

Ülkemiz ne yazık ki internet hızı konusunda 180 ülke arasında 102. sırada yer alıyor. Birçok insan internet hızının yavaşlığından ve ücretlerin yüksekliğinden şikâyetçi. Ancak yeni altyapı çalışmaları internet hızı konusundaki bu olumsuz tabloyu değiştirecek gibi. İşte Sahne Medya editörlerinin hazırladığı haberin detayları:
Hızlı sabit geniş bant hizmetleri günümüzde insanlar için temel bir hak haline geldi ancak ülkemiz bu konuda diğerleriyle kıyaslandığında pek de iyi bir noktada değil.
Son araştırmalara göre Türkiye, sabit geniş bant hizmetinde ilk yüz ülke arasında bile yer alamadı. Speedtest’in Mayıs ayı raporuna göre kendisine 102. sırada yer bulan Türkiye yeni altyapı yatırımlarıyla bu tabloyu tersine çevirmeyi hedefliyor.

Ortak Altyapı Şirketi İle Birlikte Türkiye’nin İnternet Hızı Artacak

Vodafone’un Türkiye CEO’su Engin Aksoy, ülkenin geniş bant altyapısında istenilen noktaya gelemeyişini, fiber yaygınlığının düşük seviyede olmasına bağlıyor ve çözüm için fikirlerini şu şekilde sıralıyor:

  •   Altyapı erişimi ve yatırımın önündeki hukuki ve fiziksel engellerin ortadan kaldırılması
  •   Altyapıda değil ürün ve servis sağlayıcılığında rekabete girişilmesi
  •   Bunun için de yapısal ayrışma işlemine önem verilmesi
  •   Bu bağlamda Ortak Altyapı Şirketi girişiminin bir an önce hayata geçmesi.

Cumhurbaşkanlığının da desteklediği Ortak Altyapı şirketi ile Türkiye’nin internet hızı ve yaygınlığı bakımından dünyada önemli bir konuma geleceğine inanç tam. Ortaklığa katılan şirketler, altyapı konusunda işbirliği içerisinde hareket edecek, rekabeti ise ürün ve servislerinde devam ettirecekler.
İlk etapta en az 15 milyon eve fiber internet ulaştırmayı amaçlayan girişim, hem dijital ekonomiyi büyütmeyi, hem de bilgi, sağlık ve eğitim gibi alanlarda adil bir erişim olanağı sağlamayı hedefliyor.
Bunlarla birlikte KOBİ’lerin ve büyük çaplı işletmelerin verimliliklerinin de artmasıyla beraber ülke ekonomisinde iyileştirme de amaçlanıyor. Ülkeye giriş yapan sermaye miktarının arttırılması da proje kapsamındaki hedefler arasında.

İnternette Hangi Ülke En Yavaş, Hangi Ülke En Hızlı?

Sabit geniş bant hızı açısından dünyanın en hızlı internetine sahip olan ülke 250.35 Mbps ile Singapur. Hemen arkasından da 245.01 Mbps ile Hong Kong, 224.05 Mbps ile Monako yer alıyor. Diğer taraftan dünyanın en yavaş interneti ise Türkmenistan’a ait. Türkiye ise 35.16 Mbps hızla 102. sırada kendine yer buluyor.
İnternet altyapısının gelişmesi ve internetin hızlanması ile birlikte e-ticaretin ekonomideki payının da artması bekleniyor. Sizler de e-ticaret sektörüne ilgi duyuyorsanız Sahne Medya E-Ticaret Web tasarım hizmeti hakkında fikir edinmek için https://www.sahnemedya.com/e-ticaret bağlantısına tıklayabilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-07-2021 14:12:02

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?