Anasayfa Medya Haberler Instagram, Metaverse Kararında Geri Adım Attı!

Instagram, Metaverse Kararında Geri Adım Attı!

Instagram, Metaverse Kararında Geri Adım Attı!

Facebook’un yeni çatı şirketi Meta’ya bağlı olan Instagram, metaverse kullanıcı adını alan bir sanatçının hesabını engellemişti. Fakat hesap aradan geçen ayların ardından yeniden açıldı.

Kurulduğu tarihten bu yana Facebook Inc. ismiyle hayatını sürdüren sosyal medya devi, Ekim ayı itibariyle yeni bir markaya dönüştü. Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, sanal dünyada gerçekleştirdiği connect etkinliği sırasında yeni markaları Meta’yı kamuoyuna duyurdu. Zuckerberg, şirketlerinin birinci hedefinin internetin geleceği Metaverse’e yoğunlaşmak olduğunu açıkladı.

İnternetin icadından bu yana en önemli gelişmelerden biri sayılan bu dönüşüm, talihsiz biçimde bir sanatçının bütün emeğinin hiçe sayılmasına yol açtı. BBC News’un yayınladığı habere göre Meta içerisindeki şirketlerden biri olan Instagram @metaverse isimli bir hesabı kapattı. Ancak konuyla ilgili aylar sonra bir açıklama geldi.

Instagram Özür Dileyerek Hesabı Yeniden Açtı

Thea-Mai Baumann isimli bir Instagram kullanıcısı 2 Kasım tarihinde “Hesabınız başka biri gibi davrandığınız için bloke edilmiştir” şeklinde bir mesaj aldı. Baumann kimliğini doğrulamak için sosyal medya şirketleriyle birçok defa iletişime geçti fakat çabalarından herhangi bir sonuç elde edemedi.

Metaverse Makeoverse isimli Arttırılmış Gerçeklik şirketi bulunan Bauman, eserlerini @metaverse hesabından takipçilerine sergilemekteydi. Fakat Instagram’ın bloke etmesi ile yılların birikimi de tehlikeye girmiş oldu. Hayatının ve mesleğinin son on yılını biriktirdiği bu hesabın kapanması Baumann için korkunç bir durumdu. Metaverse’e yaptığı bütün katkıların ve verdiği emeklerin internetten hiç var olmamış gibi bir anda silinmesini kabullenmek istemedi.

Instagram’ın da bünyesinde bulunduğu çatı kuruluş olan Meta ile iletişime geçen New York Times gazetesi @metaverse isminin engellenmesinin arkasında yatan gerçeği ortaya çıkardı. Instagram sözcülerinden birinin gazeteye verdiği röportajda hesabın yanlışlıkla kapatıldığı söylendi. Şirket hatasını kabul etti ve Baumann’dan özür dileyerek hesabı yeniden aktif hale getirdi.

Meta Şirketinin İsim Mücadelesi Bundan İbaret Değil

Metaverse kavramını hayata geçirmek için kurulan Meta, birçok sektörde faaliyet gösteren şirketlerle isim konusunda polemikler yaşamaya devam ediyor. Daha kısa süre önce Meta ismini taşıyan bir bilgisayar üreticisinin şirketin bütün ticari haklarını 20 milyon dolar karşılığında Zuckerberg’e satmak istediği ortaya çıktı. Ancak Zuckerberg henüz bu konuyla ilgili bir adım atmış değil.

Diğer yandan Reuters’in yayınladığı bir habere göre Meta, Meta Financial Group isimli bir şirketin bütün ticari marka varlığını satın almak için şimdiden 60 milyon dolarlık bir bütçe ayrılmış bile.

 Bakalım internetin geleceği olduğu düşünülen metaverse evreninde daha ne gibi olaylar bizleri bekliyor. Siz de gelecekteki yerinizi almak için dijital dünyadaki çözüm ortağınız Sahne Medya ile tanışmakta acele edin.

Sahne Medya
Sahne Medya

20-12-2021 14:32:30

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?