Anasayfa Medya Haberler Sahne Medya Sosyal Medya Danışmanlığında Fark Yaratıyor

Sahne Medya Sosyal Medya Danışmanlığında Fark Yaratıyor

Sahne Medya Sosyal Medya Danışmanlığında Fark Yaratıyor

Sahne Medya’nın Sosyal Medya ekibi; hepsi alanında uzman grafik tasarımcılar, video ve fotoğraf editörleri, illüstratörler, metin yazarları ve dijital pazarlama uzmanlarından oluşuyor. Hal böyle olunca Sahne Medya olarak yaptığımız işlerle fark yaratmamız da kaçınılmaz oluyor.

Sahne Medya Markanızın İmajını Parlatır ve Zihinlere Kazınmasına Yardımcı Olur

Sosyal Medya danışmanlığı hizmetimiz kapsamında hem markanızı hem de rakiplerinizi analiz edip, hizmet verdiğiniz alanda etkileşim alma potansiyeli en yüksek olan hashtag’leri tespit ediyoruz. SEO ve sosyal mecra yansıma analizleri, hedef kitlenizin ilgi alanları ve demografik özellikleri üzerinden onlarla iletişime geçmek için en doğru yöntem ve araçları tespit ediyoruz. Elde ettiğimiz veriler üzerinden bir iletişim stratejisi ve aylık paylaşım planları hazırlıyoruz.

Sizin onayladığınız takvim doğrultusunda paylaşımlar yapıp aylık olarak elde ettiğimiz etkileşim ve dönüşümlerin raporlarını size sunuyoruz.

Sosyal medya danışmanlığı ve yönetimi özellikle orta ve uzun vadede marka değerinizi arttıran, hem bilinirliğinizi hem de imajınızı yükselten, dolayısıyla da büyük geri dönüşler sağlayan bir hizmet. Bir başka deyişle dijital pazarlama stratejisinin en önemli parçalarından biri.

Sosyal Medya Yönetiminin Günümüzdeki Önemi

Gün geçtikçe önemi daha da artan sosyal medya artık özel hayatta olduğu gibi iş hayatında da vazgeçilmez bir konumda. Kişinin ilgi alanlarına göre içeriklerle karşılaşması, eğlence odaklı ve yorucu olmayan paylaşım akışı sunması gibi özellikleri sayesinde sosyal medya, insanların stresle mücadele ettikleri büyük şehirlerde belki de en çok zaman geçirilen platform oluyor.

Bireysel kullanıcılar için iletişim ve eğlence anlamına gelen sosyal medya şirketler, kurumlar ve markalar içinse bir iş sahası. Artık bütün markalar bu platformlarda kendilerine bir kimlik inşa etmek durumundalar. Aksi taktirde zamanın gerisinde kalıyor, her gün ekonomideki payını arttıran e-ticaret sektöründen pay alamıyorlar.

Sosyal medya yönetimi büyük küçük fark etmeksizin bütün işletmeler için, hem satışlarını arttırmanın, hem marka bilinirliğini arttırmanın hem de kamuoyunun gözünde saygın bir imaj oluşturmanın en kestirme yolu. Büyük şirketlerin tamamı bunun farkında. Ancak iş hayatına yeni başlayan veya dijital dünyaya henüz adım atmış olan işletmeler bu konuda büyük sorunlar yaşıyorlar. Hal böyle olunca da sosyal medya danışmanlığı hizmeti veren profesyoneller ve ajanslar giderek daha önemli hale geliyor. Ancak her hizmet kolunda olduğu gibi burada da iyiler ve kötüler mevcut.

Sosyal Medya Danışmanlığı Hangi Hizmetleri Kapsar?

Sosyal Medya Danışmanlığı hizmeti veren ajans, işletmenize ait olan sosyal medya hesabınızı ve web sitenizi sizin için yönetir ve sorumluluğu üstlenir. Sitenizin sunduğu ürün ya da hizmetin hedef kitlesini belirler, raporlama ve sosyal medya veri analizi yapar. Sosyal Medya paylaşımlarınızın içeriğini, tasarımlarını ve stratejisini oluşturur. Kurumsal imajınızı inşa eder. Etkileşimlerinizi arttırır ve hazırladıkları raporları size sunarak yeni stratejiler hazırlar. Bütün bunlar ve zaman zaman daha fazlası, size sosyal medya danışmanlığı hizmeti veren ajansın görev ve sorumlulukları arasındadır.

Yeni bir meslek kolu olduğu için diploma sahibi ve uzman profesyonellerin yeterince bulunmadığı bu sektörde çok sayıda yetersiz insan da yer alıyor. Bu da işletmelerin sosyal medya danışmanlığı hizmeti alırken kimi seçeceğine karar vermesini zorlaştırıyor. İşte doğru danışmanı bulmak için bazı ipuçları:

Sosyal Medya Ajansı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Üniversitelerin iletişim fakültelerinden, grafik tasarım ve illüstrasyon bölümlerinden, dijital pazarlama üzerine kapsamlı derslerin verildiği iktisadi idari bilimler fakültelerinden mezun profesyoneller çalıştıran bir ajans tercih etmek sizi her zaman birkaç adım ileri taşıyacaktır. Sektörde “onaylanmış hesap nedir? Reklam tipleri nelerdir? Reklam paneli nedir? vb. sorulara tatmin edici cevap veremeyen ama buna karşın kendisini sosyal medya uzmanı olarak tanımlayan birçok insan var. Seçim sizin.

Çalışacağınız ajans sizi iyi anlamalı ve hedef birliği yapmalı. Sizin hizmet verdiğiniz sektördeki gelişmeleri de dijital dünyayı da yakından takip etmeli, tutarlı bir strateji üretebilmeli. Sahne Medya her biri alanında eğitim ve tecrübe sahibi profesyonelleriyle, daha önce bu konuda çok sayıda başarı hikâyesine imza attı. Peki sosyal medya danışmanlığı tam olarak nedir?

Sosyal Medya Danışmanlığı Nedir?

Sosyal medya ağlarındaki profillerin yönetimini profesyonel bir şekilde yürütmek isteyen işletmelerin ihtiyaç duyduğu bir iş kolu olarak tanımlayabileceğimiz Sosyal Medya Danışmanlığı giderek önemi artan bir iş kolu.

Markalar için artık mecburi bir ihtiyaç haline gelen bu durum çok sayıda markanın sosyal mecraları başarılı şekilde kullanıp bilinirliğini ve kazancını arttırmasını sağladı. Sosyal medya markalara, kullanıcılarına tarihte hiç olmadığı kadar kolay temas edebilme imkânı tanıyor. Hem müşteri kitlesini genişletiyor hem de kamuoyu gözündeki saygınlığını ve prestijini arttırmasına yardımcı oluyor.

Sosyal Medya Danışmanlığı Görev Tanımı Nedir?

Sosyal Medya yönetimi, birlikte çalışacağınız ajansın ilk görevidir. İşletmenize ait Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin, Youtube, Pinterest, ve Google+ gibi hesaplarını yönetir. Aylık paylaşım stratejisi belirler. İletişim diline sizinle birlikte karar verir. Reklam kampanyalarınız ve bütçeniz hakkında size fikir verir. Aylık olarak yapılan çalışmalar ve sonuçlarla ilgili size raporlar sunar.

Hesaplarınızın aktif olmasını, etkileşimlerinizi arttırmanızı ve markanızın kullanıcılar açısından ulaşılabilirliğini sağlar. Yani markanızın dijital dünyada yaşantısını devam ettirmesini sağlar.

Sahne Medya olarak tecrübe ve insan kaynaklarımızla bütün bu süreçleri sizinle birlikte yönetmeye hazır. Gelin hedeflerinize giden yolda birlikte yürüyelim. Sahne Medya ile gelecek sizin, sahne sizin!

Sahne Medya Sosyal Medya Danışmanlığı Hizmetiyle tanışmak için sahnemedya.com/sosyal-medya-yonetimi linkini tıklayabilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

29-06-2021 08:19:38

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?