Anasayfa Medya Haberler İnternetin Kaynak Kodları Satıldı

İnternetin Kaynak Kodları Satıldı

İnternetin Kaynak Kodları Satıldı

İnternetin kaynak kodları geçtiğimiz günlerde NFT olarak satıldı. 1989 yılında World Wide Web’in yaratıcısı olan Tim Berners-Lee, orijinal kaynak kodunu Sotheby’s platformunda NFT formatında 5.4 milyon dolara sattı. İşte Sahne Medya editörlerinin hazırladığı haberin detayları…

Kimliği bilinmeyen bir alıcı, orijinal World Wide Web kaynak kodunu, bizzat yaratıcısı Tim Burners-Lee’den 5.4 milyon dolar ödeyerek NFT formatında satın aldı. Açık arttırma 23 ve 30 Haziran tarihleri arasında Sotheby’de düzenlendi. 1000 dolar başlangıç fiyatıyla açık arttırmaya çıkan kodlar için teklifler hızla yükseldi. Açık arttırma etkinliğinin son gününde ise gelen en yüksek teklif 3.5 milyon dolardı. Fakat son on beş dakika içerisinde çok fazla teklif gelmeye başladı.

Elde Edilen Gelir Vakıflar İçin Harcanacak

5.4 milyon doları ödeyen kişi, NFT ile birlikte kaynak kodu ve zaman damgalarını barındıran bir dosya, yaratıcı Burners-Lee’den bir mektup ve kodun animasyonlu bir videosuna sahip oldu. Bu satıştan elde edilen gelir Tim Burners- Lee ve eşi Rosemari Leith tarafından desteklenen ve hayır amacı güden kimi vakıflara aktarılacak.

Sahne Medya
Sahne Medya

09-07-2021 11:32:11

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?