Anasayfa Medya Haberler Instagram Artık Bir Fotoğraf Paylaşma Uygulaması Değil

Instagram Artık Bir Fotoğraf Paylaşma Uygulaması Değil

Instagram Artık Bir Fotoğraf Paylaşma Uygulaması Değil

Instagram CEO’su Adam Mosseri yaptığı açıklamayla gündem oldu. Instagram’ın artık bir fotoğraf paylaşma uygulaması olmaktan çıktığını söyleyen Mosseri artık odaklanacakları yeni noktaları kamuoyuyla paylaştı. Sahne Medya’nın hazırladığı haberin detayları şu şekilde:

Dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya platformlarının başında gelen Instagram sürekli olarak kullanıcıları için yeni özellikler sunmaya ve kendisini geliştirmeye devam ediyor. Ve geldiğimiz noktada açıkça görünüyor ki Instagram, bir fotoğraf paylaşma uygulaması olmanın ötesine çoktan geçti bile.

Yakın geçmişte Facebook yöneticilerinden olan ancak şuan Instagram uygulamasını yöneten Adam Mosseri, Instagram’ın artık bir fotoğraf paylaşım uygulaması olmadığını söylerken neyi kast ediyordu?

İşte Instagram’ın Yepyeni Hedefleri

Mosseri’nin sözlerine göre Instagram’ı tanımlamak için artık doğru sözcük: eğlence platformu. Ve yakında Instagram uygulamasını açtığımızda köklü değişikliklerle karşılaşabiliriz.

Bu özelliklerden biri ana sayfamızda yer alan videoları tam ekran biçiminde izleyebilmemiz olacak. Bu bile Instagram’ın yeni önceliğinin video içerikler olduğunu kanıtlar cinsten bir yenilik.

Instagram’ın TikTok’a Rakip Olması Bekleniyor

Mosseri, Instagram’ın yayın hayatının ilk yıllarında kullandığı kare formatındaki fotoğraf ve videolardan vazgeçme fikrinin ilham verici olduğunu ve bu sayede kullanıcıların artık Instagram’ı bir çeşit eğlence platformu olarak görmeye başladıklarını belirtti.

Rakiplerini TikTok olarak saptayan Mosseri, yakın zamanda TikTok’un yerine geçmek için çok daha fazla yeni özellik ekleyeceklerini de duyurdu. Yakın zaman önce bu konudaki ilk köklü adımı atarak Reels’ı hayata geçirmişlerdi.

Mosseri, Twitter hesabından bir video paylaştı ve önümüzdeki aylar için pek çok özelliğin test edileceğini ve kamuoyuna duyurulacağını, ardından da kullanıcılara sunulacağını müjdeledi.

Samimi bir şekilde çok sert bir rekabet içerisinde bulunduklarını itiraf eden Mosseri, “TikTok büyük, YouTube daha da büyük, ve pek çok yeni platform var” diyerek işlerinin hiç kolay olmadığını itiraf etti. 

Fakat rekabetten geri durmayacaklarını söyleyen Mossari, hem içerik üreticilerine yeni gelir modelleri yaratacaklarını hem de alışveriş ve mesajlaşma araçlarını güncelleyeceklerini duyurdu.

Sahne Medya Instagram Reklamları

Instagram bir eğlence platformu olmasının yanı sıra aynı zamanda bir ticaret sahası. Sizler de Instagram reklamları sayesinde hedef kitlenize ulaşabilir, marka bilinirliğinizi ve satışlarınızı arttırabilirsiniz. Sahne Medya Instagram Reklamları hizmetiyle tanışmak için linke tıklayabilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

05-07-2021 12:50:58

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?