Anasayfa Medya Haberler Telefonunuzun Dinlendiğini Nasıl Anlarsınız?

Telefonunuzun Dinlendiğini Nasıl Anlarsınız?

Telefonunuzun Dinlendiğini Nasıl Anlarsınız?

İnternetin ve bilgi teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte veri gizliliği ve özel hayatın mahremiyetini korumak en önemli konulardan biri haline geldi. Şüpheli bir durumla karşılaştığımızda hemen aklımıza buna benzer sorular gelir. Şarjınızın hızlı biçimde tükeniyor olması, telefonunuzun dinlendiği konusunda önemli ipuçlarından biri. SEO, Web Tasarım, E-Ticaret ve Sosyal Medya reklamlarında en güvenilir çözüm ortağınız Sahne Medya’nın editörleri, telefonunuzun dinlendiğini anlamak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizler için derledi.

Yasadışı telefon dinlemesi ile ilgili herkesin inandığı bir şehir efsanesi var. Mesela numaranızın başına 2 koyarak ararsanız, telefonu biri açıyorsa dinlendiğinizi anlayabilirsiniz gibi çok sayıda yanlış bilgi havada uçuşuyor. Peki gerçek olan ne?

Telefonunuz yasadışı dinleniyorsa eğer bunu anlamanın birkaç yolu var. Bunlar içerisinden en yaygın kullanılanı böcek gibi uzaktan kullanılabilen dinleme cihazları ya da casus yazılımlar aracılığıyla olur.

Telefon dinlenmesi yazılımlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa, muhtemelen telefonunuzun şarjı hızlıca tükeniyordur. Birden fazla noktaya bilgi eriştirmek cep telefonunuzun fazla güç harcamasına neden olacağı için dinlendiğinizi bu şekilde anlamak mümkün.

Cihazları Tespit Etmek De Mümkün

İkinci yöntem olarak eğer uzaktan kumanda edilen bir dinleme aracı ile dinleniyorsanız, bunları da tespit etmek olası. Piyasada satışa sunulan böcek bulma cihazları mevcut. Bu cihazları kullanarak da dinlenip dinlenmediğinizi tespit edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

08-07-2021 09:20:39

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?