Anasayfa Medya Haberler WhatsApp, iOS’tan Android’e Taşıma Özelliği

WhatsApp, iOS’tan Android’e Taşıma Özelliği

WhatsApp, iOS’tan Android’e Taşıma Özelliği

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların uzun zamandan beri şikâyetçi olduğu iOS’tan Android’e konuşma geçmişinin taşınamaması durumunun çözüldüğünü müjdeledi. Sadece yazışmaları değil sesli mesajlar, videolar ve fotoğrafı da kapsayan bu yenilik sayesinde telefon değiştiren kullanıcılar iOS’tan Android’e bütün konuşma geçmişini taşıyabilecekler. SEO, E-Ticaret, Web Tasarım, Grafik Tasarım, Dijital Pazarlama, Google Ads ve Sosyal Medya reklamları gibi alanlarda en yakın çözüm ortağınız olan Sahne Medya editörlerinin sizler için hazırladığı haberin detayları şu şekilde…

Dünya genelinde 1,6 milyar kullanıcısı olan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp telefonlarını değiştiren kullanıcıları için yeni bir özellik açıkladı. WhatsApp, iOS işletim sistemli cihazlardan Android işletim sistemli cihazlara konuşma geçmişinin artık taşınabileceğini açıkladı.

İşte WhatsApp’ın Duyurusu

“WhatsApp mesajlarınız tamamen size aittir. Kişisel WhatsApp yazışmalarınızı uçtan uca şifreleme yöntemi ile korumamızın ve mesajlarınızın otomatik olarak kaybolması için çeşitli yöntemler geliştirmemizin nedeni de budur.

Sunduğumuz özellikler arasında en çok beğeni toplayanlardan biri telefon değiştirirken sohbet geçmişinizi de taşıyabiliyor olmanız. Bu özelliğin farklı işletim sistemlerinde de geçerli olabilmesi için, cihaz üreticileriyle birlikte sıkı bir çalışma içerisindeyiz.

WhatsApp geçmişinizi iOS’tan Android’e taşıma özelliğini kullanıcılarımıza sunmaktan dolayı oldukça heyecanlıyız.

Sadece yazışmaları değil aynı zamanda video, fotoğraf ve sesli mesajları da kapsayan bu özellik, mesajlarınız WhatsApp’a gönderilmeden gerçekleşecek. Başlangıç aşamasında yalnızca Android 10 veya daha üstü işletim sistemine sahip Samsung cihazlarda sunulan bu yenilik kısa süre sonra daha fazla Android cihaz için kullanılabilir olacak.

Yeni bir cihazın kurulumunu gerçekleştirdiğinizde, sohbet geçmişinizi eski cihazdan yenisine güvenli bir biçimde aktarma seçeneğine sahip olacaksınız. Bu işlem için USB-C – Lightning kablosuna sahip olmanız yeterli olacaktır.

Üstelik bu yalnızca bir başlangıç. Daha fazla sayıda insanın tercih ettikleri platformlar arasında geçiş yapmasına ve sohbet geçmişlerini güvenli bir biçimde beraberlerinde götürmesine olanak sağlayacak bu yeniliği bir an önce gerçekleştirmek için sabırsızlanıyoruz.”

Sahne Medya blog sayfası ile siz de dijital dünyada olup bitenlerden haberdar olmaya devam edebilirsiniz. 

Sahne Medya
Sahne Medya

06-09-2021 11:29:24

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?