Anasayfa Medya Haberler Google Görsel Aramalarına Yapay Zekâyla Yeni Özellik

Google Görsel Aramalarına Yapay Zekâyla Yeni Özellik

Google Görsel Aramalarına Yapay Zekâyla Yeni Özellik

Bilgisayar sistemlerinin insan benzeri zekâya sahip olmasını sağlayan bir alanı ifade eden yapay zekâ, pek çok sektörde daha fazla tercih edilmeye başlıyor. Dünyanın en popüler arama motorlarından biri olan Google de yapay zekânın işlevi arttırıyor. Kullanıcılarına internet üzerinde bilgi aramasının yanında; e-posta hizmeti (Gmail), haritalar, fotoğraf paylaşımı (Google Fotoğraflar), belge paylaşımı (Google Drive) gibi çeşitli hizmetler sunan Google, yapay zekâya dayalı yeniliklerine devam ediyor.

Yeni Özellikler Ekledi

Google, I/O 2023 uygulamalarına yeni bir özellik daha kazandırdı. Değiştirilen içeriği tespit etmeyi kolaylaştırmak için “görsel arama işlevi” yapay zekâ desteğiyle daha da güçlendirildi.

Aranan Görsel Hakkında

Google arama sonuçlarında gösterilen fotoğraflar hakkında "bu görsel hakkında" seçeneğiyle kullanıcılara görselin ve buna benzer fotoğrafların ilk kez ne zaman dizine eklendiğini bildiren bir bilgilendirme yapılacak. Böylece görüntünün ilk olarak nerede paylaşıldığı ve çevrimiçi olarak yayınlandığı diğer adresler belirlenecek. Kullanıcılara ayrıca bu görselin AI tarafından oluşturulup oluşturulmadığını anlama fırsatı sunulacak.

Görsel Değiştirilmiş Mi?

Bu yöntemle görselin “gerçek mi yoksa değiştirilmiş mi?” sorusuna yanıt aranacak. Görselin diğer web sitelerinde yer alıp almadığının denetiminin sağlanmasına olanağı sunulacak. Google’daki bu yeni özellik, aranan sonuçlarında bir görselin üzerindeki üç noktaya dokunulduğunda fark edilecek. Teknoloji devi Google, yeni özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda net bir tarih paylaşılmadı. Fakat önümüzdeki günlerde Amerika’da ilk kez kullanıma sunulacağının sinyalini verdi.

Sahne Medya
Sahne Medya

16-05-2023 17:08:19

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?