Anasayfa Medya Haberler TikTok Bir E-Ticaret Platformuna Dönüşüyor

TikTok Bir E-Ticaret Platformuna Dönüşüyor

TikTok Bir E-Ticaret Platformuna Dönüşüyor

Popülerliği ile dünyayı kasıp kavuran sosyal medya platformu TikTok, İngiltere’de düzenlediği bir etkinlikle yeni bir özelliği dünyaya duyurdu: Sosyal Ticaret. TikTok kullanıcıları artık platform üzerinde görüp de beğendikleri ürünleri doğrudan satın alabilecekler. Yani video izlerken bir yandan da alışveriş yapabilecekler. Belki de sosyal medya ve e-ticaret sektörlerinde yeni bir dönemin başlangıcı sayılabilecek bu hamle oyunun kurallarını değiştirecek gibi. TikTok, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube gibi sosyal medya reklamlarında en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya editörleri sizler için hazırladı.

Çin’den çıkıp bütün dünyayı kasıp kavuran sosyal medya platformu TikTok, İngiltere’de düzenlediği canlı alışveriş etkinliğiyle birlikte e-ticaret sektörüne bomba gibi düşen yeni bir özelliği kamuoyuna duyurmuş oldu.

Artık TikTok’ta kullanıcılar beğendikleri bir ürünle karşılaştıklarında doğrudan satın alabilecekler. Tıpkı diğer büyük e-ticaret siteleri gibi TikTok da bu satışlardan pay alacak. 1 milyarın üzerinde kullanıcıya sahip olan TikTok’la ilgili araştırma verileri her dört kullanıcıdan birinin, bir ürünle ilgili video gördüklerinde sonrasında o ürünü aradıklarını ya da satın aldıklarını gösteriyor.

Diğer bütün platformlar TikTok’la rekabet edebilmek için güncellemeler yaparken bu hamle aradaki farkı biraz daha arttıracağa benziyor.

İngiltere’de e-ticaret dünyasına giriş yapan TikTok, Noel zamanı artan alışverişlerden eğlenceli içerikleri sayesinde büyük bir pay almayı hedefliyor.

Bunu gerçekten alışveriş olarak düşünmüyorsunuz

Facebook ve Instagram her geçen gün yeri ürünler keşfetmek ve satın almak için geçerli adresler haline geliyor. Mağazalara gitmek, kira ve personel giderlerinin fiyatlara yansıması gibi sorunlar gerçek mağazaların popülerliğini azaltırken sosyal platformlardaki alışverişi hızlandırdı.

2019 ve 2020 yıllarında Amerika’da e-ticaretle alışveriş yapan insanların sayısında yüzde 25’lik bir artış oldu ve sayı 80 milyon seviyelerine ulaştı. Takvimler 2023 yılını gösterdiğinde bu sayının 100 milyon barajını aşacağı tahmin ediliyor.

Daha önce de Black Friday kapsamında hafta sonuna özel markalar ve influencerlarla birlikte özel bir alışveriş etkinliği düzenlenmişti. Perakende ticaret uzmanı Kate Hardcastle, sosyal medya içerisinde gerçekleşen alışverişin fiziki alışverişlere büyük darbe vurduğunu kabul ediyor.

Hızlı, kolay, kusursuz bir deneyim sunması, engelleri yok etmesi gibi özelliklerinden ötürü sosyal medya alışverişleri tüketicilerin zihninde bir alışverişten çok bir sohbetin parçası olmak gibi hissettiriyor. Her perakendecinin e-ticarete atılması ve sosyal medya kanallarını en az gerçek mağazaları kadar önemsemeleri gerektiğini belirtiyor.

 Siz de E-Ticaret sektöründe kazananlar kulübündeki yerinizi almak için Sahne Medya’nın profesyonel dijital pazarlama hizmetinden faydalanabilirsiniz. Sahne Medya, hayallerinize giden en kısa yol…

Sahne Medya
Sahne Medya

13-12-2021 14:08:51

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?