Anasayfa Medya Haberler Google’den Photoshop’u Geleceğini Sorgulayan Uygulama

Google’den Photoshop’u Geleceğini Sorgulayan Uygulama

Google’den Photoshop’u Geleceğini Sorgulayan Uygulama

Fotoğrafları düzenlemek, görseller oluşturmak, renk ayarlamaları yapmak, efektler eklemek veya grafik tasarlamak için kullanılan Photoshop, görselde yaratıcılığın sınırlarıyla oynamak isteyenler için mükemmel bir dünya sunuyor. Ancak Google’nin yapay zekâ aracı Imagen Editor AI’i tanıttıktan sonra Photoshop için “Acaba son zamanları mı yaşıyor?” sorusu sorulmaya başlandı. Profesyonel görüntü düzenleme ve grafik tasarım yazılımı Photoshop’un geleceği tartışma konusu oldu.

Fotoğraf Tasarımında Yeni Aşama

Yapay zekâya dayalı Imagen Editor, fotoğraf düzenleme tasarımında yeni bir aşamayı işaret ediyor. Kullanıcı istekleri doğrultusunda fotoğrafları düzenleyecek olan Google Imagen Editor nasıl çalışıyor? Google Imagen Editor neler yapabiliyor?

Sıfırdan Fotoğraf Oluşturmayacak

Öncelikle Imagen Editor’ün sıfırdan bir fotoğraf hazırlamayacağını bilmede fayda var. Daha çok var olan fotoğrafları düzenleyecek. Anlatılanları örneklemek gerekirse; bir gökyüzü fotoğrafı üzerinde ay ve yıldızlar ön plana çıkarılabilir. Bu uygulama için “Ay ve yıldızları öne çıkar” komutunun verilmesi yeterli olacak. Google’dan paylaşılan evcil köpek fotoğrafı üzerinden devam edilecek olursa; burada sözü edilen yaklaşımla sevimli hayvan farklı formlarda gösteriliyor. Güvenlik sorunlarına tam hazır olmadığını belirten Google,  bu aşamada Imagen Editor’ı halka sunmayacağını ifade ediyor.

Imagen Editor Nasıl Çalışıyor?

Fotoğrafları tek bir cümle ile yeniden tasarlamak için üretken yapay zekâyı kullanan Imagen Editor, kolay ve etkin bir şekilde kullanmak için tasarlandı. Google Fotoğraflar üzerinden erişilebilir durumda olan uygulamaya bir görsel yükledikten sonra “istenilen değişiklikleri açıklayan” bir cümle girmeniz yeterli olacak. Kısa sürede uygulama aktifleşerek verilen komut doğrultusunda fotoğrafın tasarlanmasını gerçekleştirecek.

Hangi Özellikleri Öne Çıkıyor?

Imagen Editor dikkat çekici özellikleriyle öne çıkıyor. Bunları şu şekilde sıralamak mümkün:

Nesneler Taşınabilir: Bu özellik yardımıyla bir görseldeki objeler farklı bir konuma taşınabilir. Örneğin; bir şelalenin önünde bir kişinin fotoğrafının yeri değiştirebilir.

Arka Plan Silinebilir: Bu araç ile fotoğrafın arka planındaki nesneler silinebilir. Örneğin; kalabalık bir gruptakiler silinerek biri öğe ön plana çıkarılabilir.

Renk Değiştirilebilir: Gökyüzünün rengi değiştirebilir. Örneğin; bir gün batımı fotoğrafında oynama yapılarak güzel bir maviye dönüştürülebilir.

 

Sahne Medya
Sahne Medya

20-06-2023 00:53:22

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?