Anasayfa Medya Haberler Twitter'da Devrim Gibi Yenilik!

Twitter'da Devrim Gibi Yenilik!

Twitter'da Devrim Gibi Yenilik!

En etkin sosyal medya uygulamalarından olan Twitter, retweet özelliğine güncelleme getirdi. Yeni güncelleme ile Retweet edilen tweet'e fotoğraf, video veya GIF eklenebilmesine olanak sağlandı. Güncelleme bugün iOS ve Android cihazlar ile web sitesi için aktif edilecek.

Peki retweet'lediğiniz iletiye görsel nasıl eklenecek? Şöyleki; Retweetlemek istediğiniz tweet'i “Yorumla birlikte Retweetle” seçeneğine tıklayarak alıntıladıktan sonra araç çubuğundaki resim veya GIF simgesi seçilerek istenilen medyanın eklenmesi mümkün olacak.

Basit bir yenilik olarak görülmesine rağmen, güncellemenin Twitter'da paylaşılan medya miktarını önemli ölçüde etkileme potansiyeli nedeniyle dikkate değer olduğu söylenebilir. Herhangi bir tweet'i bir yorum ile retweetlemek yaygın bir kullanıcı davranışı olarak öne çıkıyor. Bu nedenle retweeti medya ile desteklemek, Twitter zaman akış çizelgesinde görülen metin olmayan içeriklerin miktarında da büyük bir artışa yol açması bekleniyor.

Güncelleme ayrıca, Twitter'ın, bir tür halka açık SMS tipi platform sunma hedefinden daha farklı bir noktada olduğunu ifade ediyor. Twitter'ın medya desteği, ses yayını, canlı yayın ve partnerlerden canlı video paylaşımı ve gibi özellikleri de destekliyor. Hatırlanacağı üzere Twitter, 2017'de de geçmişte 140 karakter sayısını 280’e çıkarmıştı. Şimdiyse twttr uygulamasıyla platformdaki yeni prototipleri takip etmek daha kolay hale getirildi.

Tüm bu değişikliklerle Twitter’in sadece bir "yazılı platform" olmaktan uzaklaşmaya başladığı görülüyor. Bunun da kullanıcıların Twitter’da geçirdiği zamanı artırması beklenirken, böylelikle reklam gelirlerinin artırılması da sağlanacak gibi görünüyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?