Anasayfa Medya Haberler WhatsApp’tan Yeni Özellik: “Bir Kez Görüntüle”

WhatsApp’tan Yeni Özellik: “Bir Kez Görüntüle”

WhatsApp’tan Yeni Özellik: “Bir Kez Görüntüle”

En yaygın ve popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, gönderilen medya içeriklerinin alıcı tarafından sadece bir defa görüntülenebileceği yeni bir özelliğe hazırlanıyor. Sizler için dijital dünyanın nabzını tutan Sahne Medya editörlerinin hazırladığı haberin detayları şu şekilde:

Facebook ve WhatsApp uygulamalarını yöneten Mark Zuckerberg ve Will Cathcart, geride bıraktığımız günlerde bir açıklama yaparak WhatsApp’a para kazandıracak yeni bir özellik üzerinde çalıştıklarını belirtmişti. “Bir Kez Görüntüle” ismini taşıyan bu yeni özellik artık beta kullanıcılara sunulmaya başlandı.

“Bir Kez Görüntüle” Özelliği WhatsApp’ta Nasıl Kullanılacak?

WaBetaInfo tarafınca paylaşılan ekran görüntülerinden anlaşılanlara göre kullanıcılar galerilerinden yalnızca bir medya unsuru seçip gönderebilecekler. Medya öğesi seçildikten sonra uygulamada yer alan “Başlık Ekleyin” çubuğunun yanında görüntülenen ve içerisinde 1 sayısının yer aldığı düğmeye basmak gerekiyor. Ardından karşı tarafla paylaşılan medya öğeleri sadece bir kez görüntülenebilecek.

Fotoğraflar, videolar, ya da GIF’ler için geçerli olacak bu özellik sadece kişisel yazışmalarda değil, gruplarda da paylaşılabilecek. Grupta yer alan her üye paylaşılan medyayı görüntüleyebilecek ve gönderen kişi kimlerin gördüğünü takip edebilecek.

Alıcı taraf, gönderilen medyayı bir defa görüntüleme şansına sahip olacak ancak medyanın ekran görüntüsünü alabilecek. WhatsApp uygulaması henüz ekran görüntüsü algılama özelliğine sahip değil. Bu yüzden Instagram’dakinin aksine alıcı, medyanın ekran görüntüsünün alındığına dair bir bildirim göremeyecek. WhatsApp’ın bu yeni özelliği Android 2.21.14.3 versiyonunda WhatsApp beta kullanıcıları için aktif hale getirildi ve yakın gelecekte bütün WhatsApp kullanıcılarının bu özellikle tanışması bekleniyor.

“Bir Kez Görüntüle” özelliği Zuckerberg ve arkadaşlarının beklediği gibi ilgi çekecek mi henüz bilinmiyor. Ayrıca şu anda beta olarak kullanılan bir diğer WhatsApp yeniliği hakkındaki haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

02-07-2021 09:08:18

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?