Anasayfa Medya Haberler Twitter İçerik Üreticilere Para Kazandırmaya Hazırlanıyor

Twitter İçerik Üreticilere Para Kazandırmaya Hazırlanıyor

Twitter İçerik Üreticilere Para Kazandırmaya Hazırlanıyor

Twitter, son yıllarda pek çok tartışmanın ve skandalın odak noktası haline gelmişti. Okuma limitleri, para ile satılan mavi tikler ve daha birçok şey kullanıcılar arasında tartışmalara neden olmuştu. Aktif kullanıcı sayısı diğer sosyal medya platformlarının bir hayli gerisinde kalan Twitter yine de kullanıcılarının niteliği ile önemini sürdürüyor. Ancak Meta’nın kurucusu Mark Zuckerberg ve Twitter’ın sahibi Elon Musk arasında yaşanan sürtüşmeler bu ikili arasında acımasız bir rekabete neden oldu. Threads uygulamasının hayata geçmesi ile birlikte nur topu gibi bir rakibi olan Twitter, içerik üreticilerine para kazandıracak yeni bir sistem kurmak durumunda kaldı. Peki Twitter üzerinden nasıl para kazanılacak? Sosyal Medya hesap yönetimi, sosyal medya danışmanlığı ve sosyal medya reklamlarında en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya Twitter’dan para kazanmanın yollarını sizler için anlattı.

Twitter’ın kullanıcılarına sunduğu gelir modeli

Artık içerik üreticiler, yayınladıkları tweetlere gelen yanıtlardan elde edilen reklam geliri üzerinden bir pay alacaklar. Bunun için öncelikle Twitter Blue’ya abone olmaları ve son üç ay içerisinde 5 milyonun üzerinde tweet gösterimi elde etmeleri gerekiyor. Koşullar bununla da sınırlı değil. Bu kullanıcıların aynı zamanda onaylanmış (mavi tikli) hesaplara sahip olmaları gerekiyor.

Elon Musk’ın yaptığı açıklamalara göre içerik üreticilere yapılacak ödemelerin ilk turu 5 milyon dolar büyüklüğünde. Tüm bu ödemeler Stripe isimli bir finansal hizmet şirketi üzerinden gerçekleştirilecek.

Kişilere ödenecek tutarlar da takipçi sayısı ve tweet gösterimi gibi kriterlere göre tespit edilecek. Amerika’da bazı büyük içerik üreticileri şimdiden yüksek miktarda ödeme almaya başladıklarını öne sürüyor. Bunlardan biri Amerikalı yazar Brian Krassenstein. 750 bin takipçisi olan Brian Krassenstein, Twitter’ın kendisine 24 bin 305 dolar ödediğini iddia etti.

Reklam gelirlerinden pay alınacak olması influencerları tweetlerine yanıt alma konusunda teşvik ediyor. Fakat içerikten para kazanma kriterleri biraz daha karmaşık. Örneğin cinsel içeriklerden veya telif haklarını ihlal eden paylaşımlardan para kazanılması mümkün değil. Bunun yanı sıra şiddet ve suç içerikli paylaşımlar da bu gelir modelinin dışında tutuluyor.

Sahne Medya ile dijital dünyadaki gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi takip edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

19-07-2023 14:25:35

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?