Anasayfa Medya Haberler Instagram’da DM ile Alışveriş Başladı: Sahte Hesaplara Dikkat!

Instagram’da DM ile Alışveriş Başladı: Sahte Hesaplara Dikkat!

Instagram’da DM ile Alışveriş Başladı: Sahte Hesaplara Dikkat!

Instagram, DM ile alışveriş dönemini başlatacak. Bazı kullanıcıların alışveriş yapmak için de kullandığı Instagram, daha önce Instagram Shop özelliğini hizmete sunmuştu. Ancak işletme hesabı olmayan, direkt mesaj üzerinden satış yapıyordu. Instagram artık bu sistemi kendi özelliği olarak kullanıcılarına sunacak. Kullanıcılar, uygulamadan çıkmadan DM ile ödeme yapabilecek. Böylece Instagram e-ticaret davranışlarının daha da fazla büyümesi bekleniyor. Ancak Instagram’ı alışveriş için kullanırken sahte işletme hesaplarına dikkat etmek gerekiyor. Instagram reklamları ile üreticilere hizmet veren Sahne Medya sizler için derledi…

İşte alışveriş yaparken dolandırılmamak için püf noktalar…

Instagram'da Alışveriş Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Instagram'da alışveriş yaparken dolandırılmamak için şunlara dikkat edilmesi gerekiyor:

  • Alışveriş yapılacak olan hesabın, işletme profili olması gerekiyor.
  • Alışveriş yaparken ürün linkine ve linkin kimden geldiğine dikkat edilmelidir.
  • Alışveriş yapılacak olan hesapta kullanılan görselin konsepte uygun ve düzgün bir içerikle paylaşılması güvenli olduğunu gösterir.
  • Müşteri memnuniyet mesajları sahte olabilir, bu yazılara güvenmemek gerekir.

  • Alışveriş yapılacak olan işletme hesabının takipçi, beğeni ve yorum sayılarının oranına bakmak gerekiyor. Oranlardaki uyumsuzluk veya yorumların kapalı olması güvenlik sorununa işaret edebilir.

Sahte Sosyal Medya Reklamlarına Dikkat

Sahte sosyal medya reklamları, en çok kullanılan dolandırıcılık yöntemlerinden biridir. Bu reklamlarda yapılan harf hileleriyle bunlar kullanıcılara orijinal hesapmış gibi gösterilebiliyor. Dolayısıyla hesaptan yapılan paylaşımlarına dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca aile ve akrabalardan biri olsa bile sosyal medya hesabından banka ve kredi kartı bilgileri paylaşılmamalıdır çünkü mesajlar silinse dahi bazı uygulamalarla konuşmalar yeniden yüklenebilir.

Sahne Medya
Sahne Medya

06-08-2022 11:15:14

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?