Anasayfa Medya Haberler Youtube’a Yeni Yapay Zeka Özellikleri Geldi

Youtube’a Yeni Yapay Zeka Özellikleri Geldi

Youtube’a Yeni Yapay Zeka Özellikleri Geldi

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu Youtube’dan iki yeni deneysel yapay zeka özelliği geldi. Son derece kullanışlı bir işlev sunan bu robotlar Youtube deneyimimizi bir hayli iyileştireceğe benziyor. Yapay zeka robotu sayesinde video ile ilgili sorularımıza cevap bulabileceğiz ve yorum özetlerini görebileceğiz. Youtube reklamlarında en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, Youtube’daki gelişmeleri sizler için anlattı.

İki yeni yapay zeka özelliğini kullanıma sunan Youtube, kullanıcıları şaşırttı. Bu özelliklerden ilki yorum özetlerini görmemizi sağlarken ikincisi ise izlediğimiz videoya dair sorularımızı cevaplıyor. Henüz test aşaması devam eden bu özellikler şimdilik Youtube Premium aboneleri için erişilebilir durumda.

Youtube Kullanım Deneyimi Gelişiyor

Yeni yapay zeka özelliği, videoya yapılan yorumları belli konular dahilinde sınıflandırıyor ve beğenimize göre, derli toplu hale getiriyor. Bu sayede ilgimizi çekecek yorumları görmemiz daha kolay olacak. Ancak bu özellik şimdilik belli bir sayının üzerindeki İngilizce videolar için geçerli.

Sohbet robotu ise izlemek istediğimiz video ile ilgili sorularımıza cevap veriyor. Aynı zamanda video ile ilgili farklı içerikler konusunda da bizi bilgilendiriyor. Bu sayede bir konu hakkında derinleşmek ve beğeneceğimiz içeriklere erişmek kolaylaşıyor.

Çalışma prensibi açısından Google’ın Bard robotuna benzer nitelikteki bu yapay zeka aracı, bilgileri web’den ve Youtube’dan alıyor. Bu robota sorular sorarken videoyu kesintiye uğratmanıza ise gerek yok. Youtube mobil uygulamasındaki “Sor” butonuna tıklayarak bu robota sorular sorabiliyoruz. 

Bu gelişmelerin Youtube deneyimini ve Youtube reklamcılığını nasıl etkileyeceğini ise pek yakında göreceğiz. Sosyal Medya danışmanlığı, Sosyal Medya ve Google reklamları, SEO ve Web Tasarımı alanında en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya’yı takip ederek gelecekten haberler almaya devam edebilirsiniz. 

Sahne Medya
Sahne Medya

08-11-2023 10:50:17

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?