Anasayfa Medya Haberler YouTube’dan Uygun Fiyata Premium Lite

YouTube’dan Uygun Fiyata Premium Lite

YouTube’dan Uygun Fiyata Premium Lite

YouTube Premium bir süre önce hayatımıza girmiş ve kullanıcılara bazı konforlar sağlamıştı. Reklamsız ve gerektiğinde arka planda oynatma, video indirme ve YouTube Originals, TouTube Music gibi hizmetlerden faydalanmamızı sağlayan Premium üyelik ülkemizde 16.99 lira karşılığında kullanılabiliyor. Buna karşın şirket, kullanıcılarına daha uygun fiyatlı abonelik seçenekleri sunmak için kolları sıvadı ve YouTube Premium Lite’ın müjdesini verdi.

YouTube Premium çok sayıda avantaj sağlıyor gibi görünse de aslında bu avantajlar her kullanıcıya hitap etmiyor. Örneğin alışkanlıklarından vazgeçmek istemeyen bir Spotify kullanıcısı YouTube Music için boş yere para ödemiş oluyor. Bunun farkında olan YouTube yeni bir Premium abonelik modeli getirmeye hazırlanıyor. 

YouTube Premium Lite

Google bir süredir YouTube Premium’un çevrimdışı indirme ya da arka planda oynatma gibi özelliklere sahip olmayan daha basit bir versiyonu üzerinde çalışıyor. Reklamsız video izleme deneyimine odaklanan yeni paket, yüzde 40 oranında daha uygun bir fiyatla ücretlendirilecek. Adı YouTube Premium Lite olarak belirlenen bu paket, şimdiden Avrupa’daki bazı kullanıcılar için test aşamasına girdi bile.

YouTube Premium Lite, an itibariyle Belçika, Finlandiya, Hollanda, Danimarka, Lüksemburg, İsveç ve Norveç’teki kullanıcılar tarafından test ediliyor. Standart Premium paketten yüzde 40 daha ucuz olmasına karşın, standart paketin özelliklerinden sadece yüzde 25’ine sahip olması bazı tartışmalar yarattı.

Kısa sürede ülkemize de gelmesini beklediğimiz YouTube Premium Lite, kullanıcılar tarafından çok sevileceğe benziyor. Esasında YouTube’dan kullanıcıların beklentisi o kadar da fazla değil. Reklamsız video izleme keyfi ve arka planda çalışmasıyla yetinecek çok sayıda insan var. Neyse ki Google ülkemizde yerel fiyatlandırma uyguluyor ve bu sayede 16.99 liraya YouTube kullanılabiliyordu. YouTube Premium Lite’ın fiyatının ise ne kadar olacağı şuan için belirsiz durumda. Avrupa’daki gibi Premium paketten yüzde 40 daha ucuz olmasını bekliyoruz.

Dijital dünyada olup bitenlerden habersiz kalmamak için Sahne Medya’nın blog sayfasını takip etmeyi unutmayın. 

Sahne Medya
Sahne Medya

04-08-2021 09:14:12

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?