Anasayfa Medya Haberler Google’dan Android Kullananları Üzecek Haber

Google’dan Android Kullananları Üzecek Haber

Google’dan Android Kullananları Üzecek Haber

Google’dan eski Android telefon kullananları üzecek bir haber geldi. Şirket bundan sonra Android Jelly Bean desteğini sonlandırmaya karar verdi. Peki ya bu durumda eski cihazlara ne olacak? Dijital dünyadaki çözüm ortağınız Sahne Medya’nın editörleri sizler için cevapladı…

Teknoloji durmaksızın gelişirken yalnızca donanım alanında değil yazılım kısmında da büyük  dönüşümlerle karşılaşıyoruz. Mesela satın aldığımızda kutusundan farklı bir Android sürümüyle çıkan cihaz bir yıl sonra tamamen değişiyor. Bu durum donanımlar kadar yazılımların da hızlı biçimde eskimesine yol açıyor.

Bu eski sürümlerden bir tanesi de Android Jell Bean. 2012 yılında ilk versiyonuyla karşımıza çıkan bu işletim sistemi oldukça popülerdi. Ta ki Android KitKat ile tanışana kadar. Zaman içerisinde sürekli olarak yeni sürümlerin çıkması bu işletim sistemini unuttururken, uygulamalar ve şirketler de Jell Bean’e yatırım yapmayı kestiler. Son büyük darbe ise Google tarafından geldi.

Google Play Android Jelly Bean’i Desteklemeyecek

Google şirketi yaptığı açıklama ile birlikte eski model Android kullanan insanları kelimenin tam anlamıyla üzdü. Şirket Ağustos ayında piyasaya yeni Google Play hizmetleri sürmeye hazırlanıyor ve bunlar eski Android sürümlerinde çalışmayacak. Aktif kullanıcıların yüzde biri Jelly Bean kullanıyor. Ve bu insanlar artık Google servislerine ne yazık ki erişemeyecek.

Elbette ki bu durum cihazların çalışmayı bir anda durduracağı anlamı taşımıyor. Fakat özellikle Google Play Hizmetleri gerektiren uygulamalar, zaman içinde çok büyük sorunlar yaşamaya başlayacak. Kısa bir süre sonra da Google Play Store, Jelly Bean için tamamen devre dışı kalmış olacak.

Bir diğer büyük sorunun ise yeni uygulamalarda yaşanması bekleniyor. Uygulama geliştiricilerin minimum hedefi Android 4.4 KitKat olacak ve telefonunuza yeni uygulamaları indirseniz de düzgün performans sağlayamayacaksınız. Bunu söylemek üzücü olsa da Android Jelly Bean işletim sistemi ile çalışan eski bir telefonunuz varsa, değiştirmenin zamanı gelmiş olabilir. 

Sahne Medya
Sahne Medya

10-07-2021 21:36:29

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?