Anasayfa Medya Haberler YouTube’den ‘30 Saniyelik Atlanamayan’ Reklam Uygulaması

YouTube’den ‘30 Saniyelik Atlanamayan’ Reklam Uygulaması

YouTube’den ‘30 Saniyelik Atlanamayan’ Reklam Uygulaması

Dünyaca ünlü video paylaşım platformu YouTube, TV reklam uygulamalarında yeni bir sayfa açıyor. Kullanıcılarını renkli, eğlenceli ve keyifli ortamlarla buluşturan video platformu, sürekli güncellemelerle takipçilerinin ilgisini çekmeyi başarıyor. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın tercihi olan YouTube, aynı zamanda içerik oluşturucularıyla reklam verenler arasında da güçlü bir köprü kuruyor.

30 Saniyelik Atlanamayan Reklamlar

Video platformu, yeni dönemde geleneksel TV kanallarındaki gibi 30 saniyelik atlanamayan reklam uygulamasına imza atıyor. Reklam verenlere yönelik düzenlenen Brandcast etkinliğinde söz konusu kararını paylaşan YouTube, müşterilere açık bir hedefleme seçeneği olan YouTube Select aracılığıyla bu projesini gerçekleştirecek.

Reklam Verenlere Daha Fazla Katkı Sunacak

Select gösterimlerinin yüzde 70’nin TV'lerde yer aldığını ifade eden YouTube, bundan dolayı yeni adımlarının reklam verenlere daha fazla katkı sağlayacağını belirtiyor. Yani reklam verenler hizmetlerini veya ürünlerini daha fazla gösterme fırsatı yakalayacak. YouTube’de şu anda 15 saniyelik iki reklam arka arkaya gösterilebiliyor. Yeni iyileştirmenin önemli bir fark oluşturmayacağı belirtiliyor. Genel olarak ABD ve Kanada'da mevcut olan uygulamanın yılsonuna kadar diğer ülkelerde yaygınlaşması bekleniyor.

‘Duraklama Deneyimi’ Yaşatılacak

Hedef kitlelerine daha fazla ulaşmayı hedefleyen reklam dünyasını mutlu eden bu haberin yanı sıra YouTube, aynı zamanda TV'lere ‘duraklatma deneyimi’ de yaşatacak. Bu deneyim Hulu'nun 2019'da piyasaya sunduğu tanıtımlara benzer biçimde hayat bulacak. Reklam, izlenen videonun ‘duraklat’ düğmesine dokunulduğunda gösterime başlayacak.

Sahne Medya
Sahne Medya

24-05-2023 14:01:38

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?