Anasayfa Medya Haberler WhatsApp'a Parmak İzi Özelliği Geldi

WhatsApp'a Parmak İzi Özelliği Geldi

WhatsApp'a Parmak İzi Özelliği Geldi

Dünyada en çok kullanılan mesajlaşma ve görüntülü arama uygulamalarından biri olan WhatsApp, güvenliğin artırılması için yeni bir önlemi daha uygulamaya koydu. Beta sürümünde kullanıcıya sunulan yeni uygulama ile WhatsApp’a parmak izi ile girilebilme özelliği getirildi.

Parmak izini çalıştırabilmek için WhatsApp’ın beta sürümünü Android telefonunuzda kullanmanız gerekiyor. Bunun için de ya https://play.google.com/apps/testing/com.whatsapp linkine tıklamak ya da WhatsApp’ın beta sürümünü telefonunuza indirmeniz lazım. Ardından da parmak izi özelliğini aktif hale getirmeniz gerekiyor.

Telefonunuzda WhatsApp’ın beta sürümünü kullanıyorsanız zaten otomatik güncellenmede parmak izi özelliği aktif hale gelecektir. WhatsApp’ınızın güncel olup olmadığını ise play store’ye giriş yaparak öğrenmeniz mümkün.

PARMAK İZİ NASIL AKTİF HALE GETİRİLİR?

WhatsApp uygulamasında parmak izini aktif hale getirmek için öncelikle uygulamaya girip üstte bulunan Ayarlar kısmına tıklayın. Ardından Hesap menüsünü girin, oradan da Gizlilik sekmesine tıklayın. Karşınıza gelen menünün en altında bulunan Parmak İzi Kilidi menüsüne girip, ‘Parmak İziyle Aç’ seçeneğini aktifleştirin.

Daha sonra uygulama sizin parmak izinizi tanıtmanızı isteyecektir. Bunun için parmak izinizi bir defaya mahsus uygulamaya okutarak kaydedin. Daha sonra aşağıdaki menü karşınıza çıkacak.

Parmak izinizi uygulamaya tanıttıktan sonra daha sonraki girişlerinizde parmak izi isteme aktif hale gelmiş olacaktır.

Parmak izi menüsünden uygulamanın kullandıktan ne kadar sonra kilitleneceğini de seçebilirsiniz. Aynı zamanda bildirimlerde içeriği göster kısmını kapatarak, bildirim panelinde göndericinin adı ve mesajın içeriği gibi bilgileri de gizlemek mümkün.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?