Anasayfa Medya Haberler YouTuberlar Ne Kadar Kazanıyor?

YouTuberlar Ne Kadar Kazanıyor?

YouTuberlar Ne Kadar Kazanıyor?

YouTube üzerinden nasıl kazanç elde edildiği ve YouTuberların ne kadar kazandıkları her kesin zihninde en az bir kere sorduğu bir soru. Sosyal Medya platformları arasında en çok takip edilenlerden biri olan YouTube, birçok insan için profesyonel bir iş mecrası. Sahne Medya olarak çok sayıda YouTube reklam kampanyası yönetmiş bir ajansız. Ve sizler için YouTube’dan nasıl gelir elde edildiğini, YouTuberların ne kadar kazandığını derledik.

YouTube, DailyMotion ve Twitch gibi platformlar, içerik üreticilerine birden fazla kazanç elde etme yöntemi sunuyor. Peki YouTuberlar ne kadar para kazanıyor?

Google Ads (Adwords) reklam hizmeti, web sitelerindeki gibi YouTube kanallarında da kullanılabilir bir reklam modeli. İçerik üretenler gelirlerini Google Ads (Adwords) reklamlarından tıklama başına ödeme ve bin gösterim başına ödeme metotlarıyla elde ediyorlar.

Kimi reklam verenler tıklama başına kimileri ise görüntüleme başına ödeme yapıyorlar. Bundan ötürü YouTube gelirleri için çoğunlukla orta Adsense sisteminde reklam ücretleri için 3 ayrı kategori bulunuyor. Amerika (ABD), İtalya, İngiltere, Fransa ve Kanada gibi ülkeler en yüksek ücretlendirme ile birinci kategoride yer alan ülkeler oluyor. Ülkemiz ise Japonya, Taylan ve Arjantin gibi ülkelerle birlikte ikinci kategoriyi oluşturuyorlar.

Sonuç olarak birinci kategori ülkelerde yaşayan insanların izlediği reklamlar, içerik üreticilerine diğer kategorilerdeki kullanıcılara göre çok daha fazla kazanç sağlıyor. Mesela ilk kategorideki ülkelerde yaşayan kullanıcıların ziyaret ettiği YouTube kanalı 1.000 izlenmeye karşılık 18 dolar gibi bir kazanç elde ederken ikinci kategorideki ülkelerden izlenen videolar o kadar kazanç üretemiyorlar. (Ki bu hesaplamalar YouTube kanalının türüne göre bazı değişkenlikler gösterir)

YouTube içerik üreticileri, videolarının türlerine göre de sınıflandırılıp değerlendiriliyorlar. Örneğin dünyada en çok kazanç sağlayan YouTuber Ryan Kaji, oyuncak kutu açılışı videoları çekiyor.

Youtube’da En Çok Kazanç Sağlayan Kategoriler Şu Şekilde:

1-Eğlence

2-Yemek

3- Oyun

4-Güzellik ve moda

5-Müzik

6-Spor

7-Bilim ve teknoloji

8-Seyahat

YouTuberların kazanç sağlayabilmesi için en az bin abone eşiğini geçmesi gerekli. Bununla birlikte herkese açık dört bin saat izlenme süresine ulaşmaları da partnerlik koşulları arasında yer alıyor.

İçerik Üreticiler kullandıkları platformların sağladığı reklamlar dışında sponsorluk ve ortaklık modelleriyle de kazanç elde edebiliyorlar. Türkiye’de gittikçe gelişen ortaklık modelleri, sosyal medya fenomenleri tarafından daha kazançlı olduğu için sıkça tercih ediliyor. 

Sahne Medya
Sahne Medya

02-07-2021 09:46:04

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?