Anasayfa Medya Haberler Sosyal Medya Paralı Mı Oluyor?

Sosyal Medya Paralı Mı Oluyor?

Sosyal Medya Paralı Mı Oluyor?

TikTok, Twitter ve Instagram İçin Para Mı Ödeyeceğiz?

Günümüzün önemli bir bölümünü sosyal medyada geçiriyoruz. Ancak yeni gelişmeler bazılarının tadını kaçırabilir. Instagram konuyla ilgili kapsamlı bir açıklamada bulunurken TikTok’un abonelik sistemine geçmeye hazırlandığı, Twitter’ın da kendisini bir NFT pazarına dönüştürmek için adım attığı haberleri gündeme düştü. Sosyal Medya Reklamları, Seo tabanlı web tasarım, Google Ads, Dijital Pazarlama, SEO uyumlu içerik üretimi ve daha birçok alanda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, sosyal medyadaki yeni dönemi sizler için yazdı.

Aralarında TikTok, Twitter ve Instagram’ın da bulunduğu sosyal medya şirketlerinden kullanıcıların cebinin yanacağının habercisi açıklamalar geldi. Şirketler sosyal medyanın ücretsiz olma durumunu değiştirmeye hazırlanıyorlar. Meta şirketinin CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook’un ücretsiz kalmasına önem veriyor ancak Instagram için ABD’de ücretli abonelik sistemini denemeye hazırlanıyor.

Zuckerberg, Instagram aboneliğinin 2023 yılına dek ücretsiz olacağını duyurmuştu. Ancak içerik üreticilerine gelir modelleri sunmayı amaçlayan şirket yeni bir şey düşünüyor. Kullanıcılar sevdikleri içerik üreticinin hesabına abone olacaklar ve sadece abonelere yönelik hazırlanan içerikleri görüntüleyebilecekler.

Influencerlar abonelik ücretlerini kendileri belirleyebilecekler. Tıpkı sadece yakın arkadaşların görüldüğü yeşil çemberli storyler gibi sadece abonelerin görüntüleyebileceği mor çemberli stortyler de Instagram’daki yerini alacak. Diğer bir abonelik hizmeti de abonelere özel canlı yayınlar.

Instagram’ın hemen ardından TikTok da kendi geliştirdiği abonelik sistemini duyurdu. Ancak Instagram’ın aksine TikTok, abonelik sisteminin nasıl işleyeceği hakkında detaylı bilgi vermedi. İçerik üreticilerine gelir modelleri sunmak konusunda en başarılı platformlardan biri olan TikTok, bazı fenomenlerine dünyaca ünlü şirketlerin üst düzey yöneticileri kadar para kazandırıyor.

TikTok kullanıcıları canlı yayınlarda sevdikleri yayıncılara ücretli hediyeler göndererek para kazandırabiliyorlar. Bakalım abonelik sistemi TikTok’ta neleri değiştirecek?

Ürettikleri içeriği gelire dönüştürme yöntemi için uzun zamandır çalışan ve bu amaçla çok fazla şey deneyen Twitter artık NFT’lerin satın alınabilmesini sağlayan bir yeniliğe imza attı. Kullanıcılar profil resimlerinde sahip oldukları NFT’leri sergileyebilecekler. Çok yakında Facebook ve Instagram da tıpkı Twitter gibi NFT’lerin sergilenebildiği ve satışının yapılabildiği birer pazar haline gelmeyi hedefliyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-02-2022 09:57:28

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?