Anasayfa Medya Haberler Google Translate’in Bilinmeyen 9 Özelliği

Google Translate’in Bilinmeyen 9 Özelliği

Google Translate’in Bilinmeyen 9 Özelliği

Google Translate eskiden kullanışlı olmayan ve sürekli olarak adı hatalarla anılan bir Google hizmetiydi. Ancak geçen yıllar içerisinde büyük dönüşümler ve gelişmelere imza attı. Bugün özellikle yabancı dilde telaffuzlar konusunda mükemmel şekilde çalışıyor ve çeviriler her geçen gün daha hatasız hale geliyor. SEO, Web Tasarım, E-Ticaret, Sosyal Medya ve Google Ads (Adwords) reklamları gibi alanlarda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya’nın editörleri Google Translate’in pek bilinmeyen harika 9 özelliğini bir araya getirdi.

Günlük hayatta pek çok insan anlamını merak ettiği yabancı sözcükleri, çeviri uygulamaları sayesinde öğrenebiliyor. Özellikle yabancı dilde makale okurken çok işe yarayan bu uygulamaların belki de en çok ziyaret edileni Google Translate. Hayatımıza girdiği 2006 senesinden bu yana çok büyük gelişmeler kaydeden bu uygulama, herkesçe bilinmeyen, güzel özelliklere de sahip. İşte Sahne Medya’dan Google Translate’in az bilinen 9 özelliği…

  1. Doküman yükleyerek dokümanda yer alan metnin tamamını istediğiniz dile çevirebilmek mümkün. Örneğin İngilizce yazılmış PDF formatındaki makaleyi yükleyip Türkçeye çevirebilirsiniz.
  2. Bilmediğiniz bazı kelimeleri favorilerinize ekleyip istediğiniz zaman excel formatında dışarı aktarmak da mümkün.
  3. Internetiniz olmasa dahi Google Translate’i kullanabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken dosyaları daha önceden indirmiş olmak.
  4. Tap To Translate özelliğ sayesinde telefonunuzda arzu ettiğiniz uygulama üzerinde anında çeviri yapmak çok kolay. Bunun için tek yapmanız gereken “Tap to Translate” özelliğini aktive etmek ve anlamını öğrenmek istediğiniz kelimenin üzerine çift tıklamak.
  5. Web sitelerinde yer alan ve bilmediğiniz cümlelerin üzerinde gelip tek dokunuşla ister bir kelimeyi isterseniz de tüm cümlenin çevirisini kolaylıkla yapabilirsiniz.
  6. Web sayfalarını istediğiniz her dile kolayca çevirebilirsiniz.
  7. Telefonunuzun kamerasıyla bile anında çeviri yapmak mümkün. Bunun için kameranızı açıp çevirmek istediğiniz metnin fotoğrafını çekmeniz yeterli olacaktır.
  8. Konuşarak bir yandan da istediğiniz dile çeviri yapabilirsiniz. Mikrofona basarak konuştuğunuzda Translate aynı anda söylediklerinizi çevirecektir.
  9. İsimlerin ve sözcüklerin o dilde nasıl telaffuz edildiğini (Doğru söylenişinin nasıl olduğunu) öğrenebilirsiniz.

Sahne Medya editörlerinin hazırladığı içeriklerle dijital dünyada olup bitenlerin gerisinde kalmamak için Sahne Medya Blog sayfamızı takip etmeye devam edin.

Sahne Medya
Sahne Medya

08-07-2021 08:55:18

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?