Anasayfa Medya Haberler Google Drive’dan Beklenen Özellik

Google Drive’dan Beklenen Özellik

Google Drive’dan Beklenen Özellik

İnternet kullanıcılarının en büyük problemlerinin başında kişisel verilerin güvenliği, siber zorbalık ve siber saldırılara maruz kalmak gibi endişeler geliyor. Google Drive tüm bu tehditlere karşı yeni önlemler getirmeye hazırlanıyor. İşte Google Drive’ın siber saldırılara karşı geliştirdiği yeni özellik…

Google Drive, kolay ve pratik bir kullanım imkânı sunması, pek çok konuda gelişmiş özelliklere sahip olması ve içerisinde Workplace, G Suite Business gibi hizmetleri de barındırmasıyla kullanıcıları tarafından büyük beğeni topluyordu. Dosyalarımızı kişisel olarak depolamamıza, senkronize etmemize ve düzenlememize olanak tanıyan Google Drive, yeni bir güvenlik hizmetiyle karşımıza çıkıyor.

Fakat Google Drive’ın da bazı eksiklikleri var. Dosyalarımızı başka insanlarla paylaşma noktasında herhangi bir kısıtlama veya onay mekanizmasının olmayışı, platformu siber saldırılara veya siber zorbalığa karşı açık ve savunmasız hale getiriyor. Google Drive bu durumu tersine çevirebilmek için harekete geçti.

Mayıs ayı itibariyle Google bazı güncellemeler getirdi. Güncellemelerle birlikte hayatımıza giren özelliklerden biri ise Google Drive kullanıcısını engellememize olanak sağlaması. Resmi olarak kullanıcıların hizmetine sunulan bu yeni özellik sadece para ödeyen Premium kullanıcılar tarafından değil herkesçe kullanılabilecek. Birini engellemek için o kullanıcı tarafından paylaşılmış ve görmek istemediğiniz içeriğin bir kısmını seçip sağ tıklayarak engelle butonuna basmanız yeterli.

Engellediğimiz kullanıcı gelecekte bizimle herhangi bir içerik paylaşımında bulunamayacak. Spam ya da kötü niyetli gönderilerden bu şekilde kurtulabileceğiz. Engellediğimiz kişinin öncesinde bizimle paylaştığı dosyalar da tamamen kaldırılacak. Yani engellediğiniz kişiden gelecekte kurtulmakla kalmayıp, ortak geçmişinizi de silebileceksiniz. Elbette bir kullanıcıyı Google Drive’da engellediğiniz taktirde Google’a ait diğer platformlardan da engellemiş olacaksınız.

Kişisel veri güvenliği ve siber zorbalıkla mücadele konularının önem kazandığı şu günlerde Google Drive’ın bu konuda yatırım yapması dijital dünya tarafından olumlu karşılandı.

Sizler de siber dünyada olup bitenlerden haberdar olmak, zamanın gerisinde kalmamak için Sahne Medya’nın blog sayfasını takipte kalın. Sahne Medya ile Gelecek Sizin, Sahne Sizin…

Sahne Medya
Sahne Medya

26-07-2021 10:47:02

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?