Anasayfa Medya Haberler Google Arama Sil Baştan Değişiyor

Google Arama Sil Baştan Değişiyor

Google Arama Sil Baştan Değişiyor

Google I/O 2024 kapsamında Google Arama baştan aşağıya değişiyor ve neredeyse her alanına üretken yapay zeka ekleniyor. Google Partner Ajansı ve profesyonel SEO Hizmetinin doğru adresi Sahne Medya, Google Arama’daki son gelişmeleri anlattı.

Google I/O 2024 kapsamında “AI Overviews” entegrasyonundan otomatik kategorizasyona aramanın tüm bölümlerine yapay zekayı ekliyor. ABD’de kullanıcılara sunulmaya başlayan bu değişiklikler çok yakında daha fazla ülkeye ve kullanıcılara ulaşacak. Böylece Google kullanıcıları, arama sonuçlarının en üstünde yapay zekanın oluşturduğu özetleri görecek. Ayrıca arama sonucunuz AI Overviews ile sorgunuza ilişkin bağlantılarla birlikte sunacak.

Google, yayıncılara ve içerik oluşturuculara değerli trafik göndermeye odaklanmayı sürdürecek. Reklamlar ve sponsorlu bağlantılara da aşağılara doğru kaydırarak ulaşılabilecek. Google Lens ile video çekerek arama yapılabilecek. Arama sorgusu kullanarak seyahat veya yemek planlanabilecek. Google Arama için özelleştirilmiş Gemini modeli ile muhakeme, planlama ve metin, video, görsel, ses gibi özellikler aramaya dahil ediliyor.

Yapay Zeka ile Hazırlanan Sonuç Sayfası

Yakında Google Arama, sizinle beyin fırtınası yapmak ve yapay zeka ile hazırlanan bir sonuç sayfası oluşturmak için üretken yapay zeka da kullanacak. Yapay zeka tarafından oluşturulan benzersiz başlıklar altında çeşitli içerik türleri barındıran sonuçlar sunulacak. Başlangıç için yemek ve yemek tarifleri ile sınırlı kalacak olan beyin fırtınası; daha sonra film, müzik, otel, alışveriş ve daha fazlası için de kullanılacak.

Video ile Arama Yapma

Google’da Lens ile yapılan görsel aramaya video ekleniyor. Video ile arama yapmak sizi karşılaştığınız bir sorunu tanımlamak için gerekli ifadeleri bulmaya çalışmaktan kurtarabilir. Sorunu çözmek için AI Overview öneri ve kaynaklar sunacak.

Sahne Medya
Sahne Medya

20-05-2024 14:27:45

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?