Anasayfa Medya Haberler Google Haritalar’a 3 Yeni Özellik

Google Haritalar’a 3 Yeni Özellik

Google Haritalar’a 3 Yeni Özellik

Dünyaca ünlü yapıları artık Google Haritalar sayesinde ultra gerçekçi biçimde görebileceğiz. Teknoloji devi Google, kullanıcılarına sağladığı Haritalar hizmetine getirdiği üç yeni özelliğinin tanıtımını gerçekleştirdi. Google yöneticileri sundukları bu üç yeni özelliğin, kullanıcı deneyimini geçmişte hiç olmadığı kadar iyileştireceğini düşünüyor. Google Ads, SEO, Google My Business ve daha birçok alanda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, dijital dünyadaki yenilikleri sizler için derledi…

ABD merkezli Google şirketi, geçtiğimiz günlerde düzenlediği G Search On 22 etkinliğinde kullanıcılara Google arama hizmetine getirdikleri yeni özellikleri tanıttılar. Fakat bu etkinlik sadece Google aramaları ile ilgili değildi. Google Haritalar için tasarlanan yeni özellikler de burada görücüye çıktı. Gelin, Google’ın partner ajansı Sahne Medya ile bu yeniliklere yakından bakın…

G Search On 22 etkinliğinde tanıtılan yeni Google Haritalar özelliklerinden birincisi, bir lokasyonun öne çıkan yerlerini geçmişe göre daha detaylı biçimde görüntüleyebilmek. Mesela, daha önce hiç gitmediğiniz bir yere gideceksiniz ve öncesinde o bölgeyi keşfetmek için Google’dan yardım istiyorsunuz. Haritalar uygulamasını açıp istediğiniz lokasyona tıkladığınızda küçük bir kartla karşılaşacaksınız. Bu karta dokunduğunuzda ise Google sizi, kullanıcıların orada çekilmiş fotoğraflarına ve yorumlarına ulaştıracak. Bu özellik sayesinde daha önce hiç görmediğiniz yerleri kolayca keşfedebileceksiniz.

Dünyanın En Popüler Lokasyonlarını 360 Derecelik Fotogerçekçi Görüntülerle Keşfedebileceksiniz

Fotogerçekçi görüntüler sayesinde havadan izleme olanağı sunacak olan özelliğin ise birkaç ay sonra kullanıma açılması bekleniyor. Dünyanın en popüler yerleri ve binaların havadan görüntülerini kullanıcılara sunması beklenen bu yeni özellik, belli bir gün ve saat için bile uygulanabilecek. Bu sayede Google’ın yapay zekası bizlere gideceğimiz bölgenin hava durumunu, kalabalık olup olmadığını bile söyleyebilecek.

Live Wiew Özelliğiyle Arama Yapılabilecek

Birkaç yıl öncesinde Google tarafından kullanıma sunulan Live Wiew özelliği, bize telefonun kamerasını kullanarak yakın çevremizde neler olduğunu göstererek gideceğimiz hedefe daha kolay ulaşmamızı sağlıyordu. Ancak Google geliştiricileri Live Wiew’in kapsamını da genişletti. Artık Live Wiew yakın çevremizde bulunan ATM, banka şubesi, eczane vb. yerleri de görmemizi sağlayacak. Google Haritalar’ın bu yeni özelliklerinin önümüzdeki birkaç ay içinde New York, Londra ve Los Angelos gibi merkezlerde kullanılmaya başlanması bekleniyor. Ülkemizde ne zaman kullanıma açılacağı ise henüz merak konusu.

Web Tasarımı, Sosyal Medya Hesap Yönetimi, Sosyal Medya Reklamları, Grafik Tasarım, Kurumsal Kimlik, SEO ve daha pek çok alanda en yakın yol arkadaşınız Sahne Medya ile gelecekten haberler almaya devam etmek için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

03-10-2022 11:44:24

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?