Anasayfa Medya Haberler Instagram’da Mavi Tik Sahibi Olmak İçin Ne Yapılmalı?

Instagram’da Mavi Tik Sahibi Olmak İçin Ne Yapılmalı?

Instagram’da Mavi Tik Sahibi Olmak İçin Ne Yapılmalı?

Günümüzün en popüler sosyal medya uygulamalarından biri, bir milyarı bulan kullanıcı sayısı ile Instagram. Peki Instagram’da mavi tikli (Onaylanmış) bir hesaba sahip olmak için yapmamız gerekenler neler? Online ve offline bütün mecralarda, bütün ihtiyaçlarınıza en hızlı ve kaliteli şekilde karşılık veren Sahne Medya’nın dijital pazarlama uzmanları, nasıl mavi tik alabileceğinize dair tüm adımları sizler için derledi. İşte yapmanız gerekenler:

Mavi Tik Nedir, Ne İşe Yarar?

Instagram çok sayıda sektör ve alandan insanın yeteneklerini ve eserlerini sergilemesine imkân sağlayan dev bir dijital galeri gibi. Günümüzde birçok insan için yalnızca eğlenceli zaman geçirmek için kullanılan bir uygulama olmanın ötesine geçen Instagram, profesyonel iş hayatımızın da vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Sanatçılar, fotoğrafçılar, komedyenler, ticaretle uğraşanlar vs. özellikle ünlü ve başarılı insanların resmi hesaplarında veya kurumsal büyük şirketlerin hesaplarında karşımıza çıkan mavi tikler, hesap sahiplerine tartışmasız bir prestij sağlıyor.

Esasında bir hesabın mavi tik sahibi olması demek, o hesaptaki paylaşımların ve hesabın kendisinin telif kapsamına alınması ve fikri mülkiyet koruması altına girmesi anlamına geliyor. Manevi tatminiyse işin bir başka boyutu. Sağladığı bu avantaj ve prestijden ötürü hatırı sayılır bir takipçi kitlesine ulaşan bütün influencerlar, küçük işletme sahipleri ve sanatçılar mavi tik almak istiyor. Peki mavi tike giden yolda nelere dikkat etmek gerek?

Mavi Tik Alabilmek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Hesabınıza dair profil bilgilerinin, eksiksiz ve doğru şekilde düzenlenip tamamlanmış olması gerekir.
  • Kesinlikle profilinizde kendinize veya işletmenize ait bir web sitesi ile elektronik posta adresinizin yer alması gerekir.
  • Hesabınızda Instagram açısından itibarınızı zedeleyecek hileli işlemlerden uzak durun. Özellikle paylaşımlarınıza yorum, beğeni veya herhangi bir etkileşim yapma şansı olan üçüncü parti uygulamalarla, hesap şifrenizi kesinlikle paylaşmayın.
  • Eğer onaylanma (Mavi Tik) başvurunuzu kurumsal olarak yapacaksanız, profilinizde yer alan e-posta adresinizin domain uzantılı olması size fayda sağlayacaktır. Bununla birlikte Instagram hesabınızın Facebook’la bağlantılı olduğundan emin olmayı unutmayın.
  • Alıntı içerikler yerine özgün ve orijinal içerikler paylaşmayı ihmal etmeyin. Bunun yanında atıl duran bir hesap da Instagram’ın gözünde bir eksi puan niteliği taşır. Hesabınızın düzenli ve aktif biçimde yönetiliyor olması, mavi tike giden yolda işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Hızlı şekilde hesaplarını büyütmek ve paylaşımlarını çok sayıda insana ulaştırmak isteyen insanların en çok yaptığı hatalardan biri de hesabı büyütmek için organik olmayan yollara sapmaktır. Gerçek olmayan takipçiler ve beğeniler satın almak Instagram açısından saygınlığınızı ve güvenilirliğinizi riske atar. Bu da mavi tik almanızı zorlaştıracaktır.
  • Daha fazla etkileşim alabilmek için sponsorlu içerikler oluşturabilirsiniz. Ve etkileşimde bulunduğunuz başka hesapların sayısını arttırabilirsiniz. Tüm bu adımları doğru şekilde attığınızdan emin olduktan sonra Mavi Tik başvurunuzu gerçekleştirmeye hazırsınız demektir.

Para Karşılığı Mavi Tik Alabileceklerini Söyleyenlere İtibar Etmeyin!

Mavi Tikle tanınmış başarılı kişilerin, büyük ve kurumsal markaların profilinde karşılaşıyor olmamız bu küçük rozetin saygınlığını ve prestijini son derece arttırıyor. Bu da birçok kullanıcının mavi tik sahibi olmak istemesine yol açıyor. Her istek gibi bu da sömürülmeye açık bir durum. Birçok dolandırıcı yüksek bedeller karşılığında size mavi tik alabileceği iddiasıyla kapınızı çalabilir.

Oysaki az önce anlattığımız gibi uygulama üzerinden basit bir işlemle onaylanma (mavi tik) başvurusunda bulunabilirsiniz. Bunun için para ödemenize veya herhangi bir ayrıcalığa gerek yoktur. İsteyen herkes bu başvuruda bulunabilir. Yukarıda bahsettiğimiz adımları doğru attığınızdan eminseniz başvurunuz onaylanabilir. Ancak kendinizi uygulamaya nasıl tanıttığınıza dikkat edin. Örneğin hesabınızı tanınmış kişi olarak tanımladıysanız eğer, Instagram sizin gerçekten “ünlü” olup olmadığınızı araştıracaktır. Hakkınızda çıkan haberler, yayınlanan yazılar veya video içeriklerin sayısını ve yoğunluğunu göz önünde bulunduracaktır. On binlerce takipçinizin olması Instagram’ın sizi tanınmış kişi olarak görmesine yetmeyecektir.

Herkesin onaylanma başvurusunda bulunabiliyor olması, herkesin mavi tik sahibi olabileceği anlamına gelmez. Aksi taktirde bu rozet şu an olduğu kadar itibarlı, prestijli bir unsur olmazdı.

Sahne Medya, dijital dünyadaki bütün sorularınıza cevap, bütün sorunlarınıza çözüm ortağı olmayı sürdürüyor.

Sahne Medya, verdiği hizmetler, mavi tik alma gibi konularda bilgi edinmek için bizi arayabilir yada sahnemedya.com adresini inceleyip bize ulaşabilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

21-04-2021 14:18:05

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?