Anasayfa Medya Haberler Google Aramalarında Yapılan En Büyük 3 Hata!

Google Aramalarında Yapılan En Büyük 3 Hata!

Google Aramalarında Yapılan En Büyük 3 Hata!

İnsanlar, günlük hayatlarında ihtiyaç duydukları hemen her şeyi bulmak için artık Google aramalarından yararlanıyor. Peki istediğiniz şeyi Google aramalarında daha rahat bulabilmek nasıl daha mümkün? Bu konuda en geçerli bilgileri Google’de araştırmacı olarak çalışan Daniel Russell açıkladı. Saha testleri sonucunda arama sırasında yapılan en büyük 3 hatayı açıklayan Russell, bu hataların üstesinden nasıl gelinebileceğini de anlattı.

Google’da arama kalitesi ve kullanıcı mutluluğu konusunda araştırmacı olarak çalışan Russell, insanların Google arama motorunu günlük yaşamda nasıl kullandıklarını daha iyi anlayabilmek için saha testleri de yapıyor. Russell, yapılan testler sonucunda Google’da aranılan cevabı bulmayı zorlaştıran 3 yanlış alışkanlığı da ortaya çıkardı. İşte Russell’in açıkladığı o 3 büyük hata:

1. Yalnızca bir kez arama yapmak:

Russell’e göre, istediğiniz konuyu bir kez aradığınızda bulamama durumu söz konusu olabilmekte. Bunun için araştırdığınız konu hakkında daha kapsamlı ve tutarlı bir görüş edinebilmek için en az 2 defa arama yapılması gerekiyor.

2. Çok detaylı arama yapmayın:

Russell’ın tespit ettiği bir diğer hata ise detaylı arama yapmak. Örnek olarak bir ahtapotun ortalama boyunu öğrenmek istiyorsunuz. Bu arama öncesi ahtapotların ortalama boyunun yarım metre olduğunu duydunuz. Aramanızda, ‘ahtapotların ortalama boyu yarım metre’ ifadesini kesinlikle kullanmayın. Bunun yerine daha doğru bir cevap almak için ‘ahtapotların ortalama boyu’ ifadelerini kullanmanız gerekiyor. Eğer ilk aramada ahtapotların ortalama boylarının yarım metre olduğunu yazarsanız, öncelikle bu yanlış bilgiyi içeren kaynaklar karşınıza çıkar ve bu da yanlış bilgilenmenize neden olur.

 

3. Bilmediğiniz terimleri içeren sonuçları göz ardı etmeyin:

Aramada karşınıza bilmediğiniz terimlerin bulunduğu bir sonuç çıkarsa bu sonucu atlamayın. Çünkü bu sonucu atlarsanız cevabını aradığınız şey hakkında birçok değerli bilgiyi de geçmiş olma ihtimali var. Bunun yerine bilmediğiniz kelimeleri de öğrenmek için başka bir arama yapmakta fayda var.

Daniel Russell, bu konuda da önemli bir örnek veriyor. Kendisi, ‘Neden yaz aylarında yanaklarımda beyaz lekeler görüyorum?’ aramasını yapan bir kişinin üst sıradaki birçok aramayı ‘hipopigmentasyon’ kelimesini içerdiği için atladığını söyledi. Bu terim, cilt pigmenti veya renginin kaybı anlamına geliyor ve bir hastalığa işaret.

Aramayı yapan kişi, aradığı şeyin cevabını tam olarak bulsa bile terimi bilmediği için o sonucu okumayı reddetmiş. Dolayısıyla Russell’ın da dediği gibi bir yazıyı okurken bu tür şeyleri atlamayın.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?