Anasayfa Medya Haberler WhatsApp'a Karanlık Mod Geldi!

WhatsApp'a Karanlık Mod Geldi!

WhatsApp'a Karanlık Mod Geldi!

Dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, 2 .20.13 kodlu Android Beta sürümünde karanlık mod özelliğini aktifleştirdi. iPhone (iOS) kullanıcıları ise bu özelliği henüz kullanamıyor.

Peki Android kullanıcıları bu özelliği nasıl aktifleştirecek? Öncelikle Google Play Store’daki WhatsApp uygulama sayfasına gidip Beta uygulamasının yüklenmesi gerekiyor. Ancak bilinmeli ki, hem WhatsApp’ın popülerliği hem de karanlık modun gelmesi nedeniyle şu anda beta programı dolu. Yani yeteri kadar test kullanıcısı olduğu için artık beta sürecine alım yapılmıyor. Yine de sizi bu özellikten mahrum bırakmamak için APK dosyası için güvenilir bir bağlantı bulduk.

Whatsapp Karanlık Mod

WhatsApp karanlık mod nasıl açılır? (Android)

  • WhatsApp Beta uygulamasını indirip kurun,
  • Uygulamayı açın,
  • Hesabınıza giriş yapın,
  • Sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayın,
  • Ayarlar menüsünü seçin,
  • Görüntüleme başlığı altındaki Tema seçeneğine tıklayın,
  • Açılan pencereden Koyu temayı seçin.

Eğer Ayarlar menüsünde Tema seçeneğini göremiyorsanız, henüz ilgili güncellemeyi almamışsınız demektir. Bunun için Google Play Store’da WhatsApp uygulamasını bularak sayfasına gidin, ekranı aşağıya kaydırıp 5 yıldızın olduğu değerlendirme bölümünün altındaki Beta başlığına bakın ve test kullanıcısı olup olmadığınızı kontrol edin. WhatsApp Beta kullanıcısı değilseniz aşağıdan APK sürümünü indirin.

 

Whatsapp Karanlık Mod

 

WhatsApp Beta kullanıcısı olmayanlar için APK dosyası indirilebilir durumda:

WhatsApp Beta APK dosyası : https://www.apkmirror.com/apk/whatsapp-inc/whatsapp/whatsapp-2-20-13-release/

APK yoluyla WhatsApp Beta uygulamasını kullanırken, resmi Beta kullanıcısı olmadığınız için bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken bir husus ise, bu bir test sürümü olduğu için kurulum yapmadan önce WhatsApp mesajlarınızı yedeklemeniz.

iPhone – iOS’de WhatsApp karanlık mod kullanımı

WhatsApp karanlık mod henüz iPhone kullanıcıları yani iOS işletim sistemi kullanıcıları için sunulmadı. Hem iOS beta hem de nihai sürümde karanlık mod şu an için yok. Ancak bu özelliğin Android’e gelmiş olması, yakında iOS için de güncelleştirmenin kapıda olduğunu gösteriyor.

WhatsApp karanlık mod hakkında önemli bilgiler:

Aslında WhatsApp karanlık mod özelliği, bugüne kadar yaygın olarak gördüğümüz diğer karanlık modlardan biraz farklı. Örnek olarak; Instagram, Google Play Store, Gmail gibi uygulamalarda karanlık mod, işletim sistemine gömülü ayarlardan açılıyor. WhatsApp ise uygulama içerisinden ve işletim sisteminden bağımsız olarak bu seçeneği sizlerin hizmetine sunuyor. 

Nihai sürümle birlikte kullanıcılar AMOLED ekran uyumluluğu bulunan, işletim sistemiyle entegre bir karanlık moda kavuşabilir. WhatsApp’ın bir tema seçeneği olarak koyu modu sunmasının altında yatan sebep ise; WhatsApp’ın yüklü olduğu cihazların önemli bir kısmının orta seviye ya da düşük performansa sahip cihazlar olması. Bu cihazlarda ise karanlık mod seçeneğinin bulunmadığı Android 9.0 ve önceki sürümler yer alıyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?