Anasayfa Medya Haberler Instagram ve Facebook’ta NFT Zamanı!

Instagram ve Facebook’ta NFT Zamanı!

Instagram ve Facebook’ta NFT Zamanı!

NFT’ler yeni dönemin öne çıkan yatırım araçlarından biri. Ve Meta’nın hayata geçirdiği yeni bir proje ile Instagram, Facebook gibi popüler sosyal medya platformları NFT’lerle entegre hale gelecek. Meta şirketi, kullanıcıların profil resimlerinde NFT’lerini gösterebilecekleri yeni bir özellik üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Sosyal Medya Reklamları, Post hazırlama, E-Ticaret, SEO ve Web Tasarımda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, NFT dünyasındaki yeni gelişmeleri sizler için hazırladı.

Facebook ve Instagram’a NFT Özelliği

NFT’ler yeni bir yatırım aracı olarak ortaya çıktığı günden bu yana çok sayıda büyük şirket, değiştirilemez NFT’leri kendi sistemlerine adapte etmek için hazırlıklar yapıyor. Mark Zuckerberg’in kurduğu Meta şirketi de bu furyaya katıldı ve bünyesinde bulunan Instagram, Facebook gibi sosyal medya platformlarına NFT özelliği eklemek için harekete geçti. Meta, Facebook ve Instagram’da kullanıcılarına NFT satma, görüntüleme ve oluşturma imkânı sağlamanın yollarını arıyor.

NFT’ler Sosyal Medyaya Entegre Oluyor

Artık Instagram ve Facebook kullanıcıları sahip oldukları NFT’leri profil fotoğrafı olarak sergileyebilecekler. Financial Times gazetesinin hazırladığı habere göre Meta şirketi aynı zamanda kullanıcılara kendi NFT’lerini üretme imkânı tanıyacak yeni bir prototip üzerinde de çalışıyor. Hal böyle olunca zaten milyarlarca kullanıcısı olan bu iki platform NFT ticaretinin yoğunlaştığı birer mecraya dönüşeceğe benziyor.

Bu haber bilişim dünyasını yakından takip edenler için bir sürpriz değil. Zira yakın zamanda ismini Meta olarak değiştiren şirket metaverse yatırımlarını birinci plana almıştı. Mark Zuckerberg yeni dönemin lideri olma hedefinde emin adımlarla ilerliyor.

NFT’ler son derece yeni bir oluşum. Pek çok insan geleceğinin ne olup olamayacağı konusunda belirgin bir fikre sahip değil. Hatta NFT’leri sevmeyen, endişeyle karşılayan geniş topluluklar var.

Buna karşın Coinbase öncülüğündeki bu sistem daha çok gelişecek. Yakın zamanda Mastercard ile anlaşıldığını duyuran Coinbase şirketi kullanıcılarına NFT satın alırken daha fazla ödeme yöntemi ve kolaylığı sunmaya çalışıyor.

Bakalım sosyal medya platformlarına sağlanan entegrasyon ile NFT piyasası ne kadar büyüyecek. Geleceğe yolculukta geri kalmamak için dijital ajansınız Sahne Medya’nın blog sayfasını takip etmeye devam edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-02-2022 09:45:31

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?