Anasayfa Medya Haberler Yanlış SEO Web Sitenizi Nasıl Etkiler?

Yanlış SEO Web Sitenizi Nasıl Etkiler?

Yanlış SEO Web Sitenizi Nasıl Etkiler?

Tercih Edilmemesi Gereken 6 SEO Tekniği!

Titiz ve doğru gerçekleştirildiğinde büyük başarıların kilidini açan SEO çalışmaları, yanlış yöntemler kullanıldığında web sitenize zarar verecektir. Sahne Medya olarak SEO uyumlu içerik üreticiliği ve SEO uyumlu web tasarımında çok sayıda başarılı işe imza attık. Bu yazımızda ise yanlış SEO metotlarını ve web sitenize nasıl etkide bulunacağını anlattık. Keyifli okumalar…

SEO çalışmaları ile ilgilenen herkes “Siyah Şapka SEO Teknikleri” hakkında az çok fikir sahibidir. Çoğu SEO uzmanı, çalışmalarını temiz şekilde yürüttüğünü düşünür. Temiz şekilde çalışma yürütmek demek “beyaz şapka” stratejilerini içerdiği anlamına gelir. Fakat bazıları web sitenize zarar verebilir. Bunun sebebi ise kolay yolları tercih etmektir.

Kolay olan yolu seçtiğiniz zaman organik performansınızda ciddi bir azalma meydana gelir. İşte bu yüzden uygulamaktan sakınmanız gereken SEO taktiklerini sizler için bir araya getirdik.

Başkalarından SEO Taktikleri Alıp Uygulamak

Başkalarından SEO taktikleri alıp uygulamak ne yazık ki bir ajansın farklı müşteriler için sürekli aynı teknikleri kullanması anlamına geliyor. Verimli olduğu için pek çok ajans bu stratejiden faydalanma yoluna gidiyor.

Çoğunlukla web sitesinin ilk sayfa optimizasyonundan sonra rutin taktiklere geçiş yapılıyor. Bunlar da blog yazıları hazırlamak ve link satın almak.

Fakat kolay bir yöntem olduğu için herkesçe kullanılabiliyor. Bu tür stratejiler kısa vadede verimli sonuçlar doğursa da uzun vadede web sitenizin gözden düşmesine yol açıyor.

Bunun yerine bir stratejide takılı kalmayıp kendi kitlenize özel benzersiz içerikler bulmaya odaklanın. Örneğin rekabet ettiğiniz web sitelerinin içerik stratejilerini analiz edin ve boşlukları görüp doldurmaya çalışın.

Bu yöntem daha fazla zamana mal olsa da uzun vadede daha verimli olacaktır.

Elinizde Yeterli Veri Olmadığı Halde Düşüşlerden Ötürü Algoritmaları Suçlamak

Web Sitenize bağlı olarak farklı zaman dilimlerinde performans düşüşleri yaşayabilirsiniz. Bu kimi zaman bir algoritma güncellemesinden kaynaklanan ani bir durum olabileceği gibi sıklıkla tekrarlanan bir durum da olabilir.

Performansınızdaki düşüş için Google’ı suçlamak, sıralamanızın algoritmadan dolayı düştüğü fikrine kapılmak kolaydır ve bazen de gerçekten doğrudur. Ancak çoğu zaman performans düşüşlerinin nedeni farklıdır. Mesela:

  • Web Sitenizde yeni keşfedilmiş olan bazı teknik sorunlar
  • Büyük çapta içerik değişiklikleri
  • Dönemsel ve sezon odaklı dönüşümler
  • Rakiplerinizden kaynaklı değişimler
  • Bir takım manuel işlemler

Genellikle bu olasılıkları görmezden gelip doğruca algoritmaları suçlama eğiliminde oluruz. Ya da bir başka deyişle kolay olanı seçeriz. Ancak bu ihtimallerin tamamını göz önünde bulundurmamız gerekir.

Web siteniz yeni yeni organik performans düşüklüğü yaşıyorsa eğer panik yapmamalısınız. Normal şartlar altında trafik kısa sürede olağan akışına dönecektir. Paniğe kapılıp web sitesiyle ilgili köklü değişiklikler yapmak, uzun vadede sizi daha çok sorunla yüz yüze getirecektir.

Bu yüzden ilk olarak problemin kaynağını doğru tespit etmek gerekir. Algoritma güncellemesinden ötürü sorun yaşıyorsanız algoritmanın yeni beklentilerini iyi anlayıp ona göre hareket etmek gerekir.

Yerel Sıralamalardaki Başarı İçin Sayfa İçeriği Kopyalamak

Aynı anda birden çok konuma sahip büyük web sitelerinde konum sayfaları hazırlanırken her konum için özgün ve benzersiz bir kopya oluşturmak, çok fazla zaman alan ve sıkıcı bir iştir. Birçok web sitesi aynı içeriğin kopyasını kullanmayı seçiyor ve kelimenin tam anlamıyla kolaya kaçıyor. Fakat bu uzun vadede yarardan çok zararı olacak yanlış bir SEO çalışmasıdır.

Her konum sayfası için özgün bir kopya hazırlamak sandığınızdan çok daha başarılı bir yerel sıralama performansı yakalamanızı sağlayabilir. Doğru konum sayfası hazırlayabilmek için çeşitli rehberlerden faydalanmanızda ya da profesyonel bir ajanstan yardım almanızda yarar var.

Stratejinize Yön Vermek İçin Otomatik Denetim Araçlarından Faydalanmak

Otomatik araçlarla çalışmak esasında organik stratejinizi geliştirirken sizin en önemli yol arkadaşınız konumundadır. Çok sayıda SEO uzmanı, otomatik denetim araçlarıyla başarı sağlamaktadır.

Fakat temelde yatan bir problem vardır. Bu problem, otomatik SEO denetim araçlarının hiçbir şekilde soru sormuyor olması. İyi bir SEO stratejisinin en önemli gelişim kaynağı şu şekilde sorular sormaktır:

  • Bizim hedef kitlemiz kim? Bizden neyi görmek isterler?
  • Google’ın bizim web sitemizi taraması, indexlemesi ve yorumlamasının önünde bir engel var mı?
  • İçeriklerimizi optimize etmemizde dahili link yapımız işimizi kolaylaştırıyor mu?

Screaming Frog ya da Sitebulb benzeri bir araca yatırım yapabilirsiniz. Bir web sitenin yapısını analiz edebilmek adına görselleştirme yapan araçlar kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır.

İçeriklere dair tespit ettiğiniz boşlukları iyi değerlendirin. Teknik yapınızı incelediğinizden ve sağlamlığından emin olun. Teknik altyapınız eğer yeterince temiz ise arama motorları web sitenizi keşfetmek ve indexlemek için daha fazla sayıda kaynaktan yararlanabilirler.

Para Karşılığı Link Satın Alma Yoluna Gitmek

Bu noktada sadece beyaz şapka yöntemlerini ele alıyoruz. Fakat link oluşturma şirketlerine garantili linkler için ödeme yaptığınız zaman garantili linklere sahip olabilirsiniz. Fakat bu durumda en büyük problem, satın aldığınız linkler ve sizin web sitenizin alakasız oluşudur. Peki bu konuda ne yapabiliriz?

Link oluşturmak bir çeşit kartopu etkisi yapar. Popüler, saygın ve tanınmış yayınlarda link alabilirseniz, başka içerik üreticileri de sizi keşfeder ve kendi yazılarında size link verebilir. Fakat bu durum daha düşük seviye DA değerine sahip linklerde çok nadir şekilde görülen bir durumdur.

İçerik üretme sürecinize ve önemli yayınlarda özellikler almanıza katkı sağlamak için bazı PR ve halkla ilişkiler ortaklıklarına yatırım yapabilirsiniz. Bu yatırım, gerçekleştireceği kartopu etkisi ile link profilinizin organik biçimde büyümesine olanak sağlayacaktır.

Soru Sormaktan Çekinmek

Günümüz dünyasında sorularınıza cevap aramak ve bulmak çok basittir. Ve soru sormak yanlış bir davranışta bulunduğunuz anlamına gelmez. Fakat stratejinizle ilgili veya karşılaştığınız problemlerle ilgili doğru cevabı her zaman için Google’da bulamayabilirsiniz.

Yardım almak için meslektaşlarınıza soru yöneltmek utanılacak bir şey değildir. Alanındaki en başarılı isimler bile çoğu zaman anket yapma ve Twitter’dan yardım isteme yoluna giderler. Bundan utanmak bir yana sık sık bu yönteme başvurmak ve başkalarının tecrübelerinden faydalanmak gerekir. Elbette soru yönelttiğiniz kişilerin saygın olmayan SEO uzmanları olmamasına özen göstermek gerekir.

Sahne Medya
Sahne Medya

28-06-2021 06:34:19

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?