Anasayfa Medya Haberler Google Benim İşletmem Doğrulama Kodu Gelmiyor Hatasının Çözümü

Google Benim İşletmem Doğrulama Kodu Gelmiyor Hatasının Çözümü

Google Benim İşletmem Doğrulama Kodu Gelmiyor Hatasının Çözümü

Pek çok işletme ‘Google Benim İşletmem doğrulama kodu gelmiyor’ hatasından şikâyetçi. Siz de doğrulama kodunuza henüz erişemediyseniz birkaç küçük adımı takip ederek bu sorunu çözebilirsiniz. Ancak uyarmamız gerekir ki bu yöntem her zaman için %100 sonuç vermeyebiliyor. Google Partner Ajansı ve dijital dünyadaki en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, bu sorunun çözümünü sizler için anlattı.

Google Benim İşletmem İşletme Kanallarına Başvurmak

Bilindiği üzere Google My Business ekibinin ülkemizle ilgili doğrudan bir sorumlusu bulunmuyor. Bu yüzden de arayabileceğimiz bir telefon numarası yok. Bu nedenle ilk olarak panel kısmından işlemleri halletmemiz ve yurt dışı kanalları ile iletişim kurarak süreci hızlandırmamız gerekiyor.

İlk olarak Google Benim İşletmem Paneline giriş yapıyoruz.

Ardından sol tarafta yer alan destek linkine tıklayıp, açılan kutunun en alt kısmında yer alan bize ulaşın yazısına tıklıyoruz.

Bize hangi işletme ile ilgili yardıma ihtiyacımız olduğunu soracak. Orada kendi işletmenizi seçtikten sonra “size nasıl yardımcı olabileceğimizi belirtin” sorusuna doğrulama kodu diyerek bir sonraki adıma geçiyoruz.

Çıkan seçeneklerde varsa eğer “Posta kartının ulaşmaması” seçeneğini tıklayarak bir sonraki aşamaya geçiyoruz.

Sonrasında e-posta seçeneği ile karşılaşırız. Burada bizden istenen tüm bilgileri eksiksiz şekilde doldurup formu yolluyoruz. Bu noktada en önemli konu sizden istedikleri görseller. İç mekan görüntüleri, sokak görüntüleri ve tabelanız.

Bu görüntüleri ne kadar kaliteli, yüksek çözünürlüklü ve canlı şekilde yollarsanız size geri dönüş yapılması da o kadar hızlı olur.

Doğrulama kodu sorunu karşısında yapabilecekleriniz bunlar. Ardından size otomatik bir mesaj gelir. Bu mesaja cevap vermemekte özgürsünüz. 1 ila 7 iş günü içinde sizlere geri dönüş yapmaları gerekir. Ardından işletmenizin onaylandığına dair bir mail alırsınız.

Bir diğer önemli nokta ise Google My Business (Benim İşletmem) doğrulama kodunu istedikten sonra 14 günlük bir sürenin geçmesidir. Eğer 14 gün dolmamışsa başvuru formunu gönderseniz de herhangi bir işlem yapılmaz.

Pratik Bir Yol Daha Var

Eğer hızlı sonuç almak istiyorsanız işin muhatabı ile doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

https://support.google.com/business/gethelp?hl=tr&ec=exp_post_card_more_than_14&cfsi=exp_post_card_more_than_14&cfnti=6058724&cft=3&visit_id=637649675956713339-309837646&rd=1 linkine tıklayıp dil seçeneğini İngilizce olarak belirleyin. İlk kutucukta kendi işletmenizi seçin ve ikinci kutucuğa Verification code yazarak onaylayın.

Gelen sonuçlar arasından ‘Postcard didn’t arrive’ı seçin ve iki defa next step’e tıklayarak ilerleyin.

Alt tarafta daha önce doldurduğumuz forma benzer bir form çıkacaktır. Aynı şekilde doldurarak formu gönderin.

Bilmek gerekir ki İngilizce yapılan başvurulara geri dönüş yüzdesi daha yüksektir. Süreç Türkçe başvurulara kıyasla daha hızlı ve daha olumlu şekilde sonuçlanır.

Siz de bu adımları takip ederek Google Benim İşletmem doğrulama kodunun gelmemesi sorununu çözerek hemen işletme hesabınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bugün Sahne Medya olarak Google My Business (benim işletmem) doğrulama kodu sorununun çözümünü sizlerle paylaştık. Dijital dünyaya dair merak edilen başka soruların cevapları için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

https://www.sahnemedya.com/haberler

Sahne Medya
Sahne Medya

23-11-2022 09:40:25

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?