Anasayfa Medya Haberler Google’de Yapay Zekâ Destekli Arama Dönemi

Google’de Yapay Zekâ Destekli Arama Dönemi

Google’de Yapay Zekâ Destekli Arama Dönemi

Dünyanın en büyük arama motorlarından biri olan Google, yeniliklerinde sınır tanımıyor. Her yıl gerçekleştirdiği ‘Google I/O’ adlı geliştirici etkinliğinde ‘yapay zekâya’ dayalı faaliyetleri hakkında bilgiler sunan Amerika’nın dünyaca ünlü anonim şirketi, yakında arama sonuçlarının değişeceğine dair bir müjdeyi verdi.

Google Search, Yapay Zekâ ile Sistemi Güçlendiriyor

Arama motorlarına yatırım yapmaya devam eden Google, yeni dönemde Üretken Arama Deneyimi-SGE (Search Generative Experience) aracılığıyla sistemini ‘yapay zekâ’ özellikleriyle daha da güçlendirecek. Kullanıcılarına bilgiye kolay ve hızlı erişim sağlayan Google yaptığı duyuruda; sözü edilen arama deneyiminin testlerine başladığını kaydetti. Şirket, bu kapsamda arama kapasitesini test etmek için ‘Search Labs'i erişime açtığını bildirdi. Ancak, bu aşamada Search Labs Türkiye’de kullanıma açılmadı.

Arama Sonuçlarının En Üstüne Özet

Search Labs, dikkat çekici yapısıyla öne çıkıyor. Google yapay zekâ yardımıyla arama sonuçlarının en üstüne bir özet koyan Search Generative Experience ile farkındalık oluşturacak. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, arama sonuçlarının üst kısmında özet bazı bilgileri görme fırsatı bulduktan sonra web siteleri sıralanacak.

SEO Endüstrisi Kökünden Değişebilir

Bu arada arama sonuçlarının tamamen yenilenecek olması, kısa adı SEO olan arama motoru optimizasyonuna dair endüstriyi de etkileyecek. Bundan böyle kullanıcılar web sitesi bağlantılarının yerine yapay zekâ özetinde yer almak için mücadele edecek.

Sahne Medya
Sahne Medya

06-06-2023 13:48:58

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?