Anasayfa Medya Haberler Meta, Yapay Zeka Projelerini Duyurdu

Meta, Yapay Zeka Projelerini Duyurdu

Meta, Yapay Zeka Projelerini Duyurdu

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ı bünyesinde bulunduran Meta, yapay zeka için yeni nesil altyapılar oluşturmayı amaçlayan yeni projelerini kamuoyuna duyurdu.

Meta'dan yapılan açıklamaya göre, yeni nesil yapay zeka altyapısını oluşturmak amacıyla kapsamlı bir çalışma yapılıyor ve yapay zeka modellerini çalıştırmak için ilk özel silikon çipi, yapay zeka için optimize edilen yeni bir veri merkezi tasarımı ve süper bilgisayarın ikinci aşaması bu gelişmeler arasında bulunuyor.

Bu gelişmelerin Meta'nın daha büyük ve sofistike yapay zeka modelleri geliştirmesini sağlayacağı vurgulanan açıklamada, yapay zekanın daha iyi bir kişiselleştirme, daha güvenli ürünler gibi imkanlar sunacağı ifade edildi. Yapay zekanın işletmelerin en çok önemsedikleri ‘kitlelere ulaşma’ konusunda da yardımcı olacağı dile getirilen açıklamada, “Üretken yapay zeka tabanlı kodlama asistanı olan CodeCompose'u kullanarak, kod yazımlarını yeniden tasarladık ve üretken yapay zeka ile metaverse gibi alanlarda oluşan fırsatları güçlendirmek için ölçeklenebilir temel oluşturduk.” ifadelerine yer verildi.

Hem MTIA çipleri hem de grafik işlem birimlerini dağıtarak daha iyi performans, daha az gecikme ve daha yüksek verimlilik sağlanacağı aktarılan açıklamaya göre, daha hızlı ve uygun maliyetli yeni nesil veri merkezi tasarımları şirketin mevcut ürünlerini destekleyecek ve gelecek nesil yapay zeka donanımına imkan tanıyacak.

Sahne Medya
Sahne Medya

25-05-2023 18:21:32

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?