Anasayfa Medya Haberler Google’dan Microsoft’u Kızdıracak İddia

Google’dan Microsoft’u Kızdıracak İddia

Google’dan Microsoft’u Kızdıracak İddia

“Bing’de En Çok Aranan Kelime Google”

Arama motorları arasındaki rekabette kendisine haksız üstünlük sağladığı iddia edilen ve bu yüzden hakkında açılan davalarla mücadele eden teknoloji devi Google, kışkırtıcı bir savunma yaptı. Google’ı temsil eden avukatların yaptığı savunmaya göre, Google’a rakip olmaya çalışan arama motorlarında bile en çok aranan kelime “Google”… Google Ads Reklamları, SEO optimizasyonu, grafik tasarım ve web tasarımı gibi alanlarda bir numaralı çözüm ortağınız Sahne Medya, sizler için hazırladı.

Bilindiği üzere Amerikan ekonomik sistemi tekelleşmenin önüne geçmek ve adil rekabet ortamı yaratmak ister. Geçmişte herhangi bir sektörü domine ettiği gerekçesiyle parçalanmak zorunda bırakılmış çok sayıda dev şirket var. Google da çevrim içi arama sistemlerini domine ettiği için yıllardır eleştirilerin odağında. Avrupa Birliği’nde de bu konu yüzünden açılmış bir dava var.

Google şirketi ise savunmasını piyasayı domine etmediklerini yalnızca kullanıcıların kendilerini tercih ettikleri teorisi üzerine kuruyor. Ve bu teoriyi kanıtlamak için ileri sürdükleri argüman ise Microsoft’u kızdıracak cinsten. “Bing üzerinden en çok aratılan kelime: Google…”

Kullanıcılar Google’a Mecbur Değil, Google’ı Tercih Ediyorlar!

Kullanıcıların sahip oldukları cihazlardaki varsayılan seçenek olduğu için değil, alternatiflerine göre daha iyi hizmet verdiği için Google’ı tercih ettikleri görüşünde. Google arama motorunun genel aramadaki pazar payının internet kullanıcılarının % 95 olduğunu ileri süren avukatlar, bu savın tüketici anketleriyle de tutarlı olduğunun altını çiziyor.

Google’dan Verilen Cezaya İtiraz

Avrupa Birliği Google’a Android cihazlarda haksız yere varsayılan uygulama olduğu ve piyasada haksız rekabet yarattığı gerekçesiyle 5 milyar dolar tutarında bir yaptırım uyguladı. Ancak buna karşın Microsoft’un geliştirdiği arama motoru Bing de hem Windows işletim sisteminde hem de Edge isimli tarayıcıda varsayılan seçenek olarak sunuluyor. Hal böyle olunca Google da hükmedilen cezaya itiraz ediyor. Bakalım arama motorları arasındaki bu savaşı kim kazanacak?

Sahne Medya ile zamanı yakalamak için blog sayfamızı takip etmeye devam edebilirsiniz. Ayrıca dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google ile web sitenizi optimize ederek arama sonuçlarına ilk sayfada yer alabilirsiniz. Bunun için bir an önce Sahne Medya’nın profesyonel SEO hizmetiyle tanışabilirsiniz. Tek yapmanız gereken linke tıklamak… Adana SEO firmaları arasında doğru adresiniz Sahne Medya sizlerin yanında.

Sahne Medya
Sahne Medya

04-10-2021 11:58:59

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?