Anasayfa Medya Haberler Sosyal Medya Hesaplarınızı Influencer Gibi Yönetin

Sosyal Medya Hesaplarınızı Influencer Gibi Yönetin

Sosyal Medya Hesaplarınızı Influencer Gibi Yönetin

Geride kalan 10 yıllık süreçte sosyal medya platformlarının popülerliği geri dönülmez biçimde arttı. Bu gelişmeler dijital medyayı kendi başına bir sektöre dönüştürdü. Günümüzde pek çok insan sosyal medya profillerini yönetmek için büyük zaman ve enerji harcıyor. Bu sayede yaptıkları marka iş birlikleriyle önemli miktarda gelir elde ediyorlar. İşi zaten sosyal medyada içerik üretmek olan influencerlar kadar bireysel kullanıcılar da hesaplarının profesyonel görünmesini istiyor. Profesyonel sosyal medya yönetimi, post hazırlama, metin yazarlığı, video ve grafik tasarım gibi alanlarda hizmet veren başarılı ajanslardan biri olan Sahne Medya, sizin için hazırladı. İşte sosyal medya hesaplarınızı influencer gibi yönetmek için beş önemli ipucu…

Son on yıllık süreçte dijitalleşme baş döndüren bir hızla gelişti ve kullanıcıların eğlenceli zaman geçirmek için kullandıkları sosyal medya platformları giderek çok sayıda insanın profesyonel iş alanına dönüştü. Hal böyle ki iş başvurularında sosyal medya hesapları, en az CV’ler kadar önem arz etmeye başladı. Büyük küçük bütün markalar doğru hedef kitleye ulaşabilmek için geleneksel medyayı terk ederek daha düşük maliyetli fakat doğrudan geri dönüş yüzdesi daha yüksek olan bu mecraları seçmeye başladılar. Bu noktada da reklam dünyasının yeni aktörleri olan influencerlar giderek önem kazandı. Hesaplarını doğru yöneten, kendi konusuyla ilgili tüketim alışkanlıklarını etkileyebildikleri bir kitlesi olan influencerlar büyük markalarla işbirliği yaparak büyük paralar kazanıyorlar. Hal böyle olunca her gün daha fazla insan influencer olmaya, en azından hesaplarını tıpkı bir influencer gibi profesyonelce yönetmeye karar veriyorlar. Peki ama nasıl?

Influencer hesapları standart kullanıcı hesaplarından farklı pratikler gerektiriyor. Bu yüzden dijital dünyadaki en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya olarak sizlere beş ipucu hazırladık.

İşte Sosyal Medya Hesaplarınızı Influencer Gibi Yönetmek İçin Beş İpucu

1-Düzenli Olarak İçerik Paylaşın

Tıpkı bir medya yöneticisi gibi düzenli olarak hesabınızı aktif tutmalı ve belirli bir programa göre paylaşım yapmalısınız.

2-İstatistiklere Dikkat Edin

Paylaşımlarınızın kimler tarafından beğenildiği, hangilerinin daha çok beğenilirken hangilerinin daha az insana ulaştığını analiz edin. Bu analizler sayesinde daha iyi bir hesaba sahip olabilirsiniz.

3-Belirli Bir Alana Odaklanın

Bir alanda uzmanlaşmak, herkese hitap etmeye çalışmaktan daha iyidir. Tematik paylaşımlarla bir alanın gurusu olabilir ve o konuda insanların birinci referansı haline gelebilirsiniz. Bu da sizi o alandaki markaların hedefi haline getirir.

4-Dikkat Çekici ve Kaliteli Görseller

İnsanlar artık tam bir görsel bombardıman altında yaşıyorlar. Bu da artık kimsenin kalitesiz görsellere tahammülü olmadığı anlamına geliyor. Basit tasarım programlarından yararlanabilirsiniz. Estetik ve ilgi çekici görseller kullanarak kısa sürede daha çok takipçi toplayabilirsiniz.

5-Takipçilerinize Kulak Verin

İnteraktif paylaşımlar takipçilerinize kendilerini değerli hissettirecektir. Unutmayın ki geleneksel medya yerine sosyal medyanın yükselişte olmasının temel sebeplerinden biri; influencerların, TV sunucularına göre daha ulaşılabilir oluşundan kaynaklanır. Takipçiler sizi bir çeşit arkadaş olarak görürler. Bu yüzden onlarla etkileşime girmek, kitlenizin sadakatini arttıracaktır.

Siz de markanızı büyütmek, bilinirliğinizi arttırmak ve daha çok insana ulaşmak istiyorsanız Sahne Medya’nın profesyonel sosyal medya yönetimi hizmetiyle tanışabilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

04-12-2021 11:00:58

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?