Anasayfa Medya Haberler Meta’dan Avrupa’da Facebook ve Instagram’a Abonelik Uygulaması

Meta’dan Avrupa’da Facebook ve Instagram’a Abonelik Uygulaması

Meta’dan Avrupa’da Facebook ve Instagram’a Abonelik Uygulaması

Facebook ve Instagram kullanıcı sayıları ile sosyal medya dünyasının devleri arasında. Bu iki platformun çatı kuruluşu olan Meta Platforms şirketi, Avrupalı kullanıcılara abonelik uygulaması getirmeye hazırlanıyor. Avrupa’da yaşayan Facebook ve Instagram kullanıcıları, abonelik ücreti ödeyerek reklamsız şekilde sosyal medya deneyimi yaşayabilecekler. Sosyal Medya reklamlarında ve hesap yönetiminde en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, Instagram ve Facebook’daki yenilikleri sizler için derledi.

Meta Platforms Inc uzun zamandır bölgesel mahkemelerin Sosyal Medya Şirketlerine yönelik baskılarıyla mücadele ediyor. Bölgesel mahkemeler veri işleme biçimine dair denetimleri sıkılaştıran kararlar alıyor. Bunun üzerine Meta, Avrupa’da yaşayan kullanıcılarına reklamsız bir Facebook ve Instagram deneyimi sunabilmek için yeni bir ücretli abonelik planı geliştiriyor.

Meta’dan gelen açıklamaya göre Kasım ayı itibari ile sosyal medya sitelerine 9.99 Euro yani 10,57 Amerikan Doları karşılığında abone olabilir ve reklamsız bir sosyal medya deneyimi yaşayabiliriz.

Avrupa Birliği bölgesinde yer alan ülkelerin yanı sıra Norveç, İzlanda, İsviçre ve Lihtenştayn’da yaşayan kullanıcılar da bu hizmetten yararlanabilecek.

Abonelik uygulaması, Avrupa’daki mahkemelerin baskısı sonucunda geliştirildi. Zira Avrupa’da kişisel verilerin toplanmasına ve kullanılmasına ilişkin yoğun tedbirler alınıyor.

Avrupa Birliği Adalet Divanı geçtiğimiz aylarda Meta şirketi aleyhine bir karar almıştı. Şirketlerin kullanıcı verilerini depolaması, işlemesi ve satışa çıkarmalarına engel olmayı amaçlayan kanun, bu abonelik sisteminin fitilini ateşleyen kıvılcım oldu.

Avrupa’da başlayan bu uygulama farklı ülkelere de yayılacak mı? Bu durum sosyal medya pazarlamasını ve reklamcılığını nasıl etkileyecek. Hepsini zamanla göreceğiz. Dijital Reklam Ajansınız Sahne Medya ile gelecekten haberler almak için bizi takip etmeye devam edin.

Sahne Medya
Sahne Medya

31-10-2023 14:22:20

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?