Anasayfa Medya Haberler Google’de Studio Bot Yeniliği

Google’de Studio Bot Yeniliği

Google’de Studio Bot Yeniliği

Dünyanın en yaygın kullanılan arama motoru Google, yap zekâ destekli yeniliklerde sınır tanımıyor. Google, son olarak geliştiricilerin çok işine yarayacak olan kod yazıp hata ayıklayabilen yeni yapay zekâ destekli Studio Bot'un tanıtımını yaptı.

I/O etkinliğinde Studio Bot’un lansmanını gerçekleştiren teknoloji devi Google, sunumda en çok yapay zekâ üzerinde durdu. Yeni dil modeli PaLM 2 ve sohbet botu Bard gibi başlıkların ele alındığı programda; bir diğer yapay zekâ ürünü olan Studio Bot hakkında bilgiler verildi.  Studio Bot, kod yazma, araç, hata düzeltme ve Android hakkındaki soruları yanıtlama gibi birçok farkındalık oluşturan özelliğiyle dikkat çekiyor.

PaLM 2’den Yararlanıyor

Codey ismi verilen bir kodlama modeli üzerine inşa edilen Studio Bot, kod yazma gibi farklı fonksiyonlara sahip gelişmiş dil modeli PaLM 2’den yararlanıyor. Studio Bot, Kotlin ve Java programlama dillerini destekliyor. Ayrıca Android Studio’daki araç çubuğunda yer alıyor.

Hızlı Yanıtlar Alınabilecek

Yapay zeka alanında önemli araştırmalar yürüten Google, bu uygulamaya geliştiricilerin sorularına hızlı yanıtlar alabileceğini ve hata ayıklayabileceğini ifade ediyor. Öte yandan aracı kullanmak için geliştiricilerin kaynak kodlarını Google ile paylaşmalarının gerekmediği belirtiliyor.

Tüm Kullanıcılara Ne Zaman Açılacak?

Google’nin yapay zekâ hamlelerinin bir parçası olarak değerlendirilen Studio Bot, ilk etapta ABD’deki geliştiriciler için açıldı. Botun küresel ölçekte ne zaman kullanıcılarla buluşacağı ise merak ediliyor. Çok uluslu bir teknoloji şirketi olan Google’nin botla yapılan konuşmaların verilerini toplayacağı da kaydediliyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

15-05-2023 15:25:17

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?